Dev maç VakıfBank’ın… Eczacıbaşı ilk kez mağlup

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nin iki finalisti VakıfBank ve Eczacıbaşı Sultanlar Ligi'nde karşı karşıya geldi. Maçı kazanan 3-0'lık skorla yine VakıfBank oldu.

Spor 26 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
VakıfBank Eczacıbaşı'na ilk yenilgisini tattırdı.

Sezona üçte üçle başlayan voleybolun iki devinin mücadelesinde gülen Vakıfbank oldu. Sarı-Siyahlılar, Eczacıbaşı’nı 3-0 mağlup ederek yoluna namağlup devam etti.

Mücadelenin ilk seti baştan sona kadar büyük bir çekişme içinde geçti. Vakıfbank sette 13-11 öne geçtikten sonra avantajını korumayı başardı. Ev sahibi ilk seti 25-23 alarak, 1-0 öne geçti. VakıfBank’tan ilk sette Jordan Thompson 8 sayı kaydederken Eczacıbaşı’ndan Tijana Boskovic ise 10 sayı kaydetti.
Eczacıbaşı ikinci sete 2-0 önde başladı. 12-12’lik denge sağlanan maçta VakıfBank önde devam ettiği karşılaşmada skoru 18-15 yaptı. Sarı-Siyahlı ekip ikinci seti de 25-20 kazandı ve setlerde 2-0 öne geçti. Eczacıbaşı’ndan Tijana Boskovic, VakıfBank karşısındaki ilk iki sette toplamda 18 sayı kaydederken takımın geri kalanı 20 sayı kaydetti. Sarı-Siyahlı ekipten Zehra Güneş ise VakıfBank’a iki sette 9 sayı katkı sağladı.

'Son şampiyon' Lakers'a acımadı!‘Son şampiyon’ Lakers’a acımadı!

VakıfBank maçın üçüncü setine 5-3 önde başladı. Misafir ekip Eczacıbaşı ise aldığı sayılar ile skoru 11-7 yaptı. VakıfBank yaptığı baskı ile yeniden 23-19 öne geçmeyi başardı. Üçüncü seti de 25-22 alan Vakıfbank, Eczacıbaşı’nı 3-0 yenmeyi başardı. Bu sonuçla sarı-Siyahlı ekip Sultanlar Ligi’nde ilk sıradaki yerini korurken Eczacıbaşı’nın 3 maçlık zafer serisi ise sona erdi. VakıfBank’tan Jordan Thompson 16, Zehra Güneş 12, Gabi Guimaraes 7 sayıyla oynadı. Eczacıbaşı’nın en skorer oyuncusu 25 sayı ile Tijana Boskovic oldu.

'132 desibellik mega ıslık konserini Kane bitirdi'‘132 desibellik mega ıslık konserini Kane bitirdi’

Efeler Ligi: Fenerbahçe – Develi Belediyespor 3-0

Akkuş Belediye – Galatasaray 0-3

Cizre Belediyespor- Ziraat Bankkart 1-3

Bursa Büyükşehir Belediyespor – Alanya Belediyespor 2-3

Hatay Büyükşehir Belediyespor – Bigadiç Belediyespor 3-1

Spor Toto -Türşad 3-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.