Beşiktaş’ın kapısından döndü Fenerbahçe’ye imza attı: Kerem Gündüz

Fenerbahçe, geçtiğimiz günlerde altyapısına 15 yaşındaki Kerem Gündüz'ü transfer etti. Bergama Gençlerbirliği'nde transfer edilen oyuncunun sarı-lacivertli kulübe geçiş sürecini İzmir ekibinin sportif direktörü Behram Üstün anlattı.

Spor 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, altyapı transferinde Beşiktaş'a çalım atmış.

Fenerbahçe A takıma olduğu kadar altyapıya yaptığı transferlerle de gündeme gelmeye devam ediyor. Sarı-lacivertliler son olarak Bergama Gençlerbirliği’nde yetişen 15 yaşındaki orta saha oyuncusu Kerem Gündüz’ü kadrosuna kattı. Gündüz’ün transfer sürecine dair detayları İzmir kulübünün sportif direktörü Behram Gündüz Hürriyet’e anlattı.

Fenerbahçe geçtiğimiz aylarda bir başka İzmir ekibi Bucaspor’dan 15 yaşındaki Efe Konuşkan’ı transfer etmişti. Sarı-lacivertlilerin son hamlesi Bergama Gençlerbirliği’nden Kerem Gündüz oldu. Kulübün sportif direktörü Behram Üstün’ün aktardığına göre İstanbul ekibi oyuncuyu ezeli rakibi Beşiktaş’ın elinden kapmış.

Fenerbahçeli Breanna Stewart'tan WNBA'de rekorFenerbahçeli Breanna Stewart’tan WNBA’de rekor

“Çocukluğumdan beri Fenerbahçeliyim”

Üstün, transfer sürecinde Kerem’le ilgilenen fazlaca kulüp olduğunu özellikle milli takıma seçildikten sonra taliplerinin arttığını belirterek, “Fenerbahçe kulübü de gerçekten son dönemlerde istekli oldu. Hayırlısıyla Fenerbahçe’ye verdik. Fenerbahçe dışında Antalyaspor ve Beşiktaştan transfer teklifi geldi. Özellikle Beşiktaş çok ciddi şekilde ilgilendi. Hatta bir ara iş Beşiktaş’la söz kesme aşamasına gelmişti. Kerem, kendisini arayan Beşiktaş’ın antrenörüne, “Hocam Beşiktaş çok büyük bir camia ama ben çocukluğumdan beri Fenerbahçeliyim. Olursa benim ilk tercihim Fenerbahçe’den yana olur” diyerek süreci anlattı.

Pierre Webo'dan Fenerbahçelileri kızdıracak sözler: En büyük GalatasarayPierre Webo’dan Fenerbahçelileri kızdıracak sözler: En büyük Galatasaray

İkinci Arda Güler tahmini

Üstün ayrıca oyuncunun yetenek paketinin fazlasıyla üst düzeyde olduğunu vurgulayarak ikinci bir Arda Güler olabileceğinden söz etti. Sportif direktör “Kerem çok farklı bir oyuncu. Hücum bölgesine çok rahat geçebiliyor. Çok rahat dripling yapabiliyor ve rahat bir şekilde rakip geçebiliyor. Onu farklı kılan şey bu. Barış Alıcı, Bergama’dan Altınordu’ya, oradan da Fenerbahçe’ye gitti. Barış, yetenekli bir çocuktu ama Kerem çok farklı. Ben Kerem’i merkez orta saha gibi oynatıyorum ama 8 numara pozisyonunda da oynayabiliyor. Kaká Leite’ye çok benziyor. Amatör bir takımdan milli takıma gitti. Şu anda milli takım kadrosu geldiğinde Süper Lig takımlarının haricinde başka oyuncu yok. Hepsi Süper Lig takımlarının altyapısından gelen oyuncular. Ben Kerem’in Fenerbahçe’de uzun süre kalıcı olacağına inanmıyorum. Bu çocuk çok daha iyi yerlere gelebilir diye umudum var işin açıkçası. Arda Güler’in tarzıyla alakası yok ama ikinci Arda Güler olabilir. Bu çok farklı bir oyuncu. Milli takımdaki atletik performans testlerinin hepsinde ilk 3’ün içinde. Allah, top oynasın diye Kerem’e her şeyi vermiş yani. Fenerbahçe bu işe Arda Güler’den sonra çok ciddi yatırım yapıyor. Fenerbahçe’nin 5 yıldızlı otel gibi tesisi var. Bazı şeyleri müthiş değiştirmişler. İnşallah çok güzel olur” dedi.

Üstün ayrıca Fenerbahçe’nin Kuzey Ege bölgesinin futbolcu yetiştirme anlamında öneminin farkında olduğuna vurgu yaparak bir pilot takım anlaşması yapabileceklerini açıkladı.

Yılın futbolcusu ödüllerinde bir Fenerbahçeli...Yılın futbolcusu ödüllerinde bir Fenerbahçeli…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.