Bahçeşehir, Avrupa şampiyonluğunu iki sayıyla kaybetti

FIBA Europe Cup finalinde Chemnitz 99’u 85-74 mağlup olduğu ilk maçın rövanşında uzatmaya gidecek farkı buldu. Uzatmaya giden maçı 105-95 kazanmasına rağmen kupayı Alman ekibine kaptırdı.

Spor 24 Nisan 2024
Bahçeşehir'in mücadelesi Avrupa şampiyonluğuna yetmedi.

Bahçeşehir, FIBA Europe Cup finali rövanş karşılaşmasında Chemnitz 99’u konuk etti. İlk maçı 85-74 kaybeden İstanbul ekibi, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda dolu tribünler önünde oynananmücadelede ilk periyodu 19-18 geride kapattı. İkinci 10 dakikada Bahçeşehir fırtınası vardı. Bu bölümde ev sahibi 37 sayı buldu ve soyunma odasına 55-38 üstün girdi.

İkinci yarıda 17 sayılık farkı koruyamadı ve takımlar final periyoduna 67-67 beraberlikle gitti. Final periyodu 95-84 sona erince uzatmaya gidildi. Uzatma periyodu 105-95 sona erdi ve Chemnitz 99 kupaya uzandı.

Chemnitz 99 oyuncuları kupayı aldıktan sonra büyük sevinç yaşadı.

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Başkanı Begüm Yücel, Chemnitz 99 takımını tebrik ederek şunları söyledi: “Maalesef 10 sayıyla yenmemize rağmen iki sayıya daha ihtiyacımız vardı. Basketbol böyle bir spor. Yapacak bir şey yok. Ben yine de kendi oyuncularımı tebrik ediyorum ve mücadeleleri için teşekkür ediyorum. İkinci olduk. Bu da güzel. O yüzden çok fazla diyebileceğim bir şey yok. Chemnitz 99’u da tebrik ediyorum. Gelecek sezon daha güçlü bir şekilde ligde mücadele etmeye çalışacağız. Biz aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.”

Fenerbahçe'nin Monaco zaferi! Emek kazandıFenerbahçe’nin Monaco zaferi! Emek kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.