Bahçeşehir geri döndü, Galatasaray karşısında güldü

Bahçeşehir Koleji bir ara 13 sayıyla yenik olduğu maçta geri dönüş gerçekleştirerek Galatasaray'ı 90-89 mağlup etti.

Spor 13 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Bahçeşehir Koleji, Galatasaray'ı 90-89 mağlup etti.

Basketbol Süper Ligi’nin 27’nci haftası Bahçeşehir Koleji ile Galatasaray’ın maçına sahne oldu. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maça iki takım da etkili başladı. Başa baş geçen maçın ilk periyodu ev sahibi Bahçeşehir’in 27-25’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyotta daha etkili olan taraf Galatasaray’dı. Dee Bost’un organizasyonu üstlenmesiyle hücumda etkili olan sarı-kırmızılılar önce skoru eşitlediği, devamında da öne geçtiği maçta soyunma odasına 45-40 üstünlükle gitti.

İkinci yarıya da Galatasaray iyi başlayan taraf oldu. Farkı daha da açan Cim-bom, son 10 dakikalık dilime 78-66’lık skor ve 12 sayılık avantajla girdi.

Son çeyrekte ise Bahçeşehir Koleji fırtınası esti. Savunmada çok iyi bir oyun ortaya koyan ev sahibi, periyodun ilk beş dakikasında rakibine sayı atma şansı tanımadı ve 8-0’lık seriyle başladı. Devamında iyi oyununu sürdüren Bahçeşehir, bitime yedi saniye kala Jerry Boutsiele’nin smacı sonrası bir sayıyla öne geçti. Son toptan Galatasaray yararlanamayınca karşılaşma Bahçeşehir’in 90-89’luk galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji ligdeki 11’inci galibiyetini alırken Galatasaray 13’üncü kez galibiyet hüznünü yaşadı. Kazanan Bahçeşehir’de Tyler Cavanaugh 26 sayı – 7 ribauntla maça damga vurdu. Galatasaray’da ise Prepelic’in 21 sayı – 5 asist ve Dee Bost’un 7 sayı – 12 asistlik performansları yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Karşıyaka-Samsunspor: 103-71
Büyükçekmece-Merkezefendi: 76-78

Fenerbahçe'ye ödül yağdı: Meesseman üst üste ikinci kez MVP!Fenerbahçe’ye ödül yağdı: Meesseman üst üste ikinci kez MVP!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.