Icardi’ye ‘dur’ diyen kaleci! Trabzonspor onu beğenmedi

Galatasaray-Ankaragücü maçına yaptığı 12 kurtarışla damga vuran Bahadır Güngördü, Yatabare transferinde Karabük'ten Trabzonspor'a gitmiş ama kadroda tutunamamıştı. İşte 27 yaşında Çorumlu kalecinin öyküsü...

Spor 2 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Bahadır Güngördü, Galatasaray karşısında harika bir performans sergiledi.

Galatasaray- Ankaragücü maçı bittiğinde konuşulan ne sarı kırmızılıların flaş transferi Wilfred Zaha’nın ilk 11 oynadığı ilk maçta attığı gol ne de Galatasaray’ın Süper Lig’de üst üste aldığı altıncı galibiyetti. Gündemdeki isim Ankaragücü’nün kalecisi Bahadır Güngördü’ydü.

Galatasaray, maç boyu Ankaragücü kalesine şut yağdırdı. Atılan şutlardan 14’ü kaleyi bulurken Bahadır Gündoğdu yaptığı 12 kurtarışla kendi kariyer rekorunu kırdı. Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi’nin ilk 11 çıktığı maçlarda süren gol atma ritüelini 13 karşılaşma sonra bitirdi. Hakem son düdüğü çaldığında sadece kendi takımı değil başta Okan Buruk, rakip kaleci Fernando Muslera, golcü Mauro Icardi olmak üzere herkes tarafından takdir edildi. Sosyal medyada onu Almanya’nın efsane kalecisi Manuel Neur’e benzettiler. Peki kimdi bu Bahadır Güngördü?

Galatasaray, 'Bahadır'gücü engelini zor da olsa aştı!Galatasaray, ‘Bahadır’gücü engelini zor da olsa aştı!

Mustapha Yatabare transferinde Trabzonspor’a gitti

16 Ocak 1996’da Çorum’da doğdu. Futbola Karabükspor altyapısında başladı. 2015-16 sezonunda profesyonel oldu. 2016-17 sezonunda Karabükspor, Trabzonspor’dan Mustapha Yatabare’yi transfer etti. Ödenen ücretin yanı sıra bordo mavililere verilen oyunculardan biri Banadır Güngördü’ydü. Trabzon’da işler istediği gibi gitmedi. Önce, 1461 Trabzon’a sonra Ankara Demirspor’a kiralık olarak gönderildi. 2019’da bordo mavililer onun sözleşmesini feshetti.

Trabzonspor’a Mustapha Yatabare karşılığında takas olan oyuncu burada hiç maça çıkamadan Ankara Demirspor’a kiralandı. Daha sonra 1461 Trabzon’a kiralanan Bahadır Güngördü’nün sözleşmesi ertesi sezon Bordo Mavililer tarafından feshedildi. 6 ay kulüpsüz kaldı. 2020 ocağında Boluspor’a gitti. 2020-21 sezonunda ise daha önce kiralık olarak oynadığı Ankara Demirspor’a imza attı. Buradaki performansı onu 2021-22 sezonuda Anakargücü’ne götürdü. İlk sezonunda beşi 1. Lig, üçü Türkiye Kupası 8 maçta forma giydi. Bunlardan beşinde kalesini gole kapadı, 6 kez topu filelerinden çıkardı. 2022-23 onun Süper Lig’de boy gösterdiği sezon oldu. 14 Süper Lig maçında Ankaragücü kalesini korudu. 4 karşılaşmada rakiplere geçit vermedi. 20 gol yedi. Türkiye Kupası’nda ise 4 maçta kaleci kazağı giydi, 2 kez topu ağlardan çıkardı.

Ankaragücü kalesini Zaha düşürdü!Ankaragücü kalesini Zaha düşürdü!

Bu sezonun başında uzun süre Ausburg’un kalesini koruyan Polonyalı Rafal Gikiewicz transfer edildiğinde onun yedekte kalacağını düşünenler çoğunluktaydı. İlk dört maç bu gerçekleşti. Beşinci maçta Sivasspor deplasmanında Gikiewicz’in sakatlığında formayı kaptı. 3-1 kazanılan karşılaşmada kurtarışlarıyla göz doldurdu. Polonyalı kaleci bir hafta sonra iyileşmesine karşın teknik direktör Tolunay Kafkas, onun performansını ödüllendirdi. Önce Konyaspor sonra Galatasaray maçlarında kalede o vardı.

Galatasaray taraftarından özür diledi

Türkiye’nin gündemine otururken maç bittiğinde karşılaşmada yavaş davranarak zaman geçirdiği için Galatasaray taraftarından özür dilemesi onu tekrar konuşturdu. Bahadır Gündoğdu, “Burada kazanmak zor. Taraftarlardan da özür diliyorum. Takımımı ayakta tutabilmek için bazen zaman geçirmem gerekiyor. Kusuruma bakmasınlar” demecini verdi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Bahadır Güngördü’nün muhteşem performansı bir maçlık mı yoksa devam edecek mi? Kimse bilmiyor ama Galatasaray maçındaki oynamaya devam ederse yolunun çok açık olacağı kesin.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.