Beşiktaş yerle bir! 35 yıl sonra ‘Demir’ yumruk

Maça üçüncü kalecisiyle çıkan, 10 eksiği bulunan Adana Demirspor, Beşiktaş'ı 4-2 mağlup etmeyi başardı. Mavi lacivertliler 35 yıl sonra rakibi karşısında galibiyet sevinci yaşadı. Şenol Güneş, maç sonunda Salih Uçan'a tepki gösterdi.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın tek golü Aboubakar'dan geldi.

Süper Lig 3. hafta erteleme mücadelesinde Adana Demirspor, Beşiktaş’ı konuk etti. Ev sahibi ekip, maça üç kırmızı kart cezalısı oyuncu ve statü gereği oynatamadığı yedi futbolcu nedeniyle sahaya çok kısıtlıbir kadro ile çıkmak zorunda kaldı. Adana Demirspor’un kalesinde geçmiş yıllarda sadece iki kez bulunan Vedat Karakuş vardı. Beşiktaş ise yine statü gereği kadroda yer alamayan Bailly ve sakat Gedson Fernandes ile Rebic’ten yoksundu. Adana Demirsporlu taraftarlar maç öncesi, üzerinde ‘Bir Düşün Peşinde Alemde Bizik İnadına Seninle’ yazan büyük boy pankart açtı.

İlk yarıda top Beşiktaş’taydı. Ama ev sahibi siyah beyazlıların kalesine az ama öz geldi. 6’da Yusuf Sarı çaprazdan kaleyi yokladı. Top az farkla auta çıktı.

8’de ise orta sahada Gravillon’un baskısıyla topu kapan Belhanda’nın ceza sahası dışından topa sert vurdu. Yerden giden top kaleci Mert Günok’u mağlup etti. 17’de ilk golün bir benzeri yine Beşiktaş ağlarıyla buluştu. Semih Güler’in kullandığı serbest atışta topa sahip olan Niang’ın ceza sahası dışından sert vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak Adana ekibine iki farklı galibiyeti getirdi.

Mert Günok kalesine gelen iki isabetli şutu kurtaramadı.

Mert Günok sedyeyle çıktı

28’de Svensson’un pasında sağ kanatta topla buluşan Yusuf Sarı’nın ceza sahasına girer girmez şutunda, meşin yuvarlak yakın direğin yanından dışarı çıktı. Bu pozisyonda sakatlanan Beşiktaş kalecisi Mert Günok sedyeyle saha dışına alındı ve yerini Ersin Destanoğlu’na bıraktı.

Skorun şokunu atlatan Beşiktaş 30’da Cenk Tosun’un ortasına kafa vuran Salih Uçan’la gole yaklaştı. Adana Demirspor’un stoperi Semih Güler topu çizgi üzerinde çıkardı. 45+1’de . evsahibi takımın kalecisi Vedat Karakuş kalesini terk etti. Cenk Tosun topu boş kaleyegöndermek istedi ama başarılı olamadı. İlk yarı 2-0 sona erdi.

Adana Demirspor’un ilk golünü atan Belhanda ilk yarının sonunda hastaneye kaldırıldı.

Eksiklere Belhanda da katıldı

İlk yarının son dakikasında kafasından darbe alan Adana Demirsporlu Younes Belhanda ikinci yarının başında oyundan çıkarıldı. Onun yerine Yusuf Erdoğan oyuna dahil edildi. Başı dönen futbolcu hastaneye kaldırıldı.

İkinci yarıda maçta yine aynı senaryo vardı. İyi mücadele eden Mavi Şimşekler 59’de üçüncü golü buldu. Yusuf Sarı’nın kullandığı korner sonrası arka direkte Emre Akbaba boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı. Beşiktaş karşısında 74’te Yusuf Sarı net bir pozisyon kaçirirken bir dakika sonra Yusuf Erdoğan skoru 4-0 yaptı. Nani ile verkaç yapan futbolcu Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kaldı, topu kaleye göndermekte zorlanmadı.

Söz yetki karar Demirspor’unSöz yetki karar Demirspor’un

4-0’dan sonra Adana Demirspor savunması gevşedi. Son 15 dakika iki takım net pozisyonlar buldu. 79’da kaleci Vedat Karakuş’un hatasında Aboubakar güzel bir vuruşla Beşiktaş’ın ilk golünü attı. 86’da Yusuf Sarı’nın şutu kaleci Ersin destanoğlu’ndan döndü. Emre Akbaba boş Beşiktaş kalesi yerine topu auta attı. 89’da Cenk Tosun topu ceza alanındaki Milot Rachica’ya çevirdi. Onun düzgün vuruşunda top Beşiktaş’ın ikinci golü olarak ağlara gitti. 90+5’te Adana Demirspor’da sol kanattan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan’ın vuruşunda top üst direkten döndü. Adana Demirspor maçtan 4-2 galip ayrıldı. Beşiktaş, Trabzon’dan sonra Adana deplasmanından da puansız döndü.

Şenol Güneş’in Salih Uçan’ı sırtından sert şekilde ittiği anlar kameralara yakalandı.

Şenol Güneş, Salih Uçan’ı itti

Maçın bitiş düdüğünden sonra Şenol Güneş ile Salih Uçan arasında gerilim yaşandı. Salih Uçan, Adana Demirspor Futbol Direktörü Gökhan Göktürk’le tokalaşırken Şenol Güneş buna müdahale etti. Beşiktaş hocası, futbolcusunu sırtından sert bir şekilde iterek “Gir içeri, gir içeri” diyerek tepki gösterdi. Yaşananlar kameraya yansıdı.

Adana Demirspor’un 35 yıllık hasreti bitti

Adana Demirspor’ı Süper Lig’de Beşiktaş’ı 35 yıl sonra mağlup etti. Akdeniz temsilcisi, son olarak 7 Şubat 1988’de siyah beyazlıları 2-0 yenmişti. O tarihten bu yana iki takım 12 kez karşılaştı. Beşiktaş bu maçların yedisinden galibiyetle ayrıldı, beş karşılaşma berabere bitti. Adana Demirspor ayrıca tarihinde Beşiktaş’a karşı ilk kez 4 gol atmayı başardı. Karşılaşma sonuda ev sahibi ekipte büyük sevinç vardı. Futbolcular tribünleri dolaşarak 35 yıl sonra gelen Beşiktaş galibiyetini kutladı.

Şenol Güneş, “Teslimiyet içinde oynayan bir yapımız oluştu” dedi.

Şenol Güneş: Hem üzgün hem kırgınım

Maçtan sonra Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Bugün çok hatalarımız oldu. Yediğimiz 2 tane uzaktan gol var. Hücum ettiğimizde golü bulmamız gerekirken yenik düştük. Rakibe oynama şansı verdik. Kaptırdığımız her toptan sonra karşılayan oyuncumuz olmadı. Oynadığımız oyun şekli kazanmaya yeterli değildi. Rakip çok kolay goller buldu. Kötü goller yedik. Rakibe bunu vermemek gerekiyordu” dedi. Güneş konuşmasına şöyle devam etti: “Hem üzgün hem kırgınım. Teslimiyet içinde oynayan bir yapımız oluştu. Bu istemediğimiz bir durum. Bunu bir daha gördük. Beklentilerimiz karşılık bulmadı. Oyun isteği bu olmamalı. Bunu değiştireceğiz. Mert’in sakatlığı var, durumuna bakacağız.”

Beşiktaş'ta imdada Rahmi Koç yetişti! Tüpraş Stadı...Beşiktaş’ta imdada Rahmi Koç yetişti! Tüpraş Stadı…

Siyah beyazlıların ikinci golünü atan Milot Rashica, “Bu oyun bizim oyunumuz değil. Bugün kendimize ait oyunu gösteremedik. Neyi yanlış yaptığımıza bakacağız ve sonraki maçı düşüneceğiz. Çok top kaybettik. Bu detaylar önemli. Taraftarımızdan özür dileriz. Daha fazla çalışacağız” dedi. Onur Bulut ise “Kötü başladık, kötü oynadık. Hak ettiğimiz bir mağlubiyetti. Önümüzdeki maçlarda her şeyi daha iyi yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Patrick Kluivert: 4-0 daha iyi olurdu

Geniş ve kaliteli kadrolarıyla keyifli bir galibiyet aldıklarını belirten Adana Demirspor’un teknik direktörü Patrick Kluivert ise şunları söyledi: “Farklı bir 11’le çıktık ama yedek kulübesinde de kaliteli futbolcularımız var. Sahaya çıktıktan sonra plana sadık kalan futbolcu grubumuz var. Onları tebrik ederim. Gerçekten çok keyif vericiydi böyle bir galibiyet almak. Fazlasıyla da mücadele ettikleri için güzel bir galibiyet aldık. 4-0 bizim için daha iyi olurdu ama olsun.”

Şenol Güneş yönetiminde Beşiktaş'ın en kısır beş haftası!Şenol Güneş yönetiminde Beşiktaş’ın en kısır beş haftası!

İkinci yarının başında baş dönmesi şikayeti ile hastanye kaldırılan Younes Belhanda’nın durumu hakkında bilgi veren Hollandalı hoca “Belhanda şu an hastanede. Tedbir amacıyla bu geceyi hastanede geçirecek. Çarptıklarında ilk yarıyı tamamladı ama ikinci yarı başında sağ gözünde görme kaybı yaşadı. Ancak her şey kontrol altında, içimiz rahat” dedi.

Takımının dördüncü golünü atan Yusuf Erdoğan ise şöyle konuştu: “Geçen haftaki mağlubiyet bize uyanma oldu. Bize yakışmayan kırmızı kartlar ve yediğimiz goller… Bizim hedefimiz çok farklı. Bugün de onun bilinciyle çıktık. Beşiktaş iyi takım, onların kenar oyuncularını durdurmayı planladık ve bunu başardık. Bugün güzel goller atarak güzel bir oyunla galibiyeti aldık. Bu artık bir basamak maçıydı. Milli araya kadar kayıpsız devam etmek istiyoruz. Murat Sancak gibi bir baba var başımızda. Bizim de bu hafta uyanmamızda en büyük etken oydu.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.