Nefes nefese maç… Harika Fenerbahçe… Merhaba Final Four

EuroLeague'de son dörde kalmak için final maçına çıkan Fenerbahçe normal süresi 70-70 biten maçta uzatmada Monaco'yu 80-79 yendi. Sarı lacivertliler beşinci maçı deplasmanda kazanan ilk takım olarak beş yıl sonra Final Four'a kaldı.

Spor 8 Mayıs 2024
Fenerbahçeli oyuncular maç bitimiyle büyük coşku yaşadı.

Fenerbahçe dördüncü karşılaşmayı İstanbul’da Monaco’ya kaybederek EuroLeague Final Four’una yükselmek için büyük avantaj kaybetmişti. Beşinci maça giden daha önceki 19 seride de ev sahibi takımları karşılaşmayı kazanmış ve deplasman takımına şans tanımamıştı.

Sarı lacivertliler beşinci maçı deplasmanda kazanan ilk takım olmak için Monaco’ya gelmişti. İstatistiklere bakıldığında olasılık çok düşüktü. Kanarya Salle Gaston Medecin Salonu’ndaki karşılaşmaya Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis, Johnathan Motley beşiyle başladı. İki takımın da ilk hücumlarından faydalanamadığı karşılaşmanın açılışını Johnathan Motley yaptı. Karşılıklı sayıların ardından ilk periyot 15-13 tamamlandı.

İkinci periyoda 5-0’lık başlayan ev sahibine Tarık ve Sestina’nın kaydettiği altı sayılık seriyle yanıt vererek skoru 20-19’a getiren Fenerbahçe rakibine mola aldırdı. Moladan Monaco iyi döndü, ev sahibi ekip 28-21’le farkı yedi sayıya yükseltti. Sarı lacivertlilerde Wilbekin ve Guduric hücumun son saniyesinde buldukları üçlüklerle farkın açılmasını önledi. İlk yarı 40-35 Monaco’nun üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıya hızlı ve agresif başlayan Kanarya oldu ve 45-45’te skoru eşitleyerek rakibini yakaladı. Dengeli geçen üçüncü periyodun ardından Fenerbahçe son 10 dakikaya 56-55 önde girdi. Maçın son bölümü nefes kesti. Fenerbahçe televizyon molasına giderken 64-60’lık skor avantajına sahipti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada son top Monaco’ya kaldı. Fransız ekibi hücumda sayı bulamayınca maç 70-70 eşitlikle bitti.

Calathes’in üçlükleri skoru belirledi

Uzatmaya iyi başlayan ev sahibi oldu. Fenerbahçe rakibin öne geçmesine engel olamadı. Son iki dakikada karşılaşma boyunca Monaco’nun atışlarını riske ettiği Calathes sahneye çıktı. Maçta sekizde birle oynayan Yunan basketbolcu arka arkaya iki hücumda üçlük basket buldu. Son 12 saniyeye 80-79 Fenerbahçe önde girdi. Bitime 2.5 saniye kala Yorgos Papayannis yerde sahipsiz kalan topun üstüne atladı. Hava atışında da topu çelmeyi başaran oyuncu sarı lacivertlilere tarihi bir galibiyet getirdi.

Atina'da Ergin 'Atamania'Atina’da Ergin ‘Atamania’

Berlin’de rakip Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos

Kanarya EuroLeague tarihinde beşinci maça giden 20. seride ilk kez deplasman takımı maçı kazanarak son dörde kalmayı başardı. EuroLeague Final-Four organizasyonu 24-26 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek. Fenerbahçe turnuvada ismini altıncı kez ismini son dörde yazdırırken sarı lacivertlilerin Berlin’deki rakibi Maccabi Tel Aviv’i 3-2’yle geçen Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos olacak.

Saras Jasikevicius: Sarı tribün Berlin’e hazır ol

Fenerbahçe‘de başantrenör Saras Jasikevicius karşılaşmanın ardından açıklama yaptı. Oyuncularının suyla ıslatıp zaferini kutladığı Litvanyalı hocu şunları söyledi: “Muhteşem hissediyorum, nasıl hissedebilirim? Bir sonraki adım bu uçağı İstanbul’a indirmek olacak. Nasıl indireceğiz? O uçağı nasıl indireceğiz, hiçbir fikrim yok. Ama bu uçuş efsanevi olmalı. Sarı tribün, Berlin’e hazır ol!”

Fenerbahçe’den sonra Olympiakos da deplasmanda galip

Fenerbahçe’nin tarihi zaferinden iki saat sonra bu kez Olympiakos deplasmanda Barcelona’yı 63-59 yenerek seride beşinci maçı kazandı ve Berlin biletini alan son takım oldu. Böylece beşinci serilerde 19 ev sahibinin turlamasından sonra aynı gece iki konuk takım Final Four sevinci yaşamış oldu. Yunan temsilcisi Berlin’de Baskonia’yı 3-0’la geçen normal sezonun lideri Real Madrid ile karşılaşacak.

Tarık Biberovic hayatı boyunca bu anı bekledi, gerekeni yaptıTarık Biberovic hayatı boyunca bu anı bekledi, gerekeni yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.