Alperen Şengün şov sürüyor, basketbolseverler gözünü alamıyor

Alperen Şengün Houston Rockets'ın Los Angeles Clippers'a 122-116 yenildiği maçta 23 sayı, 19 ribaunt ve 14 asistle mükemmel bir bireysel performans sergiledi. Alperen dün de 45 sayıyla kariyer sayı rekorunu kırmıştı.

Spor 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün etkisi yalnızca sahaya değil NBA'in resmi hesaplarına da yansıdı.

NBA’de bu sezonun en çok gelişme kaydeden oyuncularından milli basketbolcu Alperen Şengün bireysel rekorlarını geliştirmeye devam ediyor. Dün San Antonio Spurs karşısında 45 sayı ve 16 ribaunt gibi göz alıcı bir performans sergileyen, 2023 NBA Draftının birinci sırasından seçilip tarihin en büyük potansiyellerinden biri olarak görünen Victor Wembanyama’ya adeta basketbol dersi veren Alperen, Los Angeles Clippers’a karşı da olağanüstü bir bireysel performans ortaya koydu.

Alperen takımının 122-116 kaybettiği karşılaşmayı 23 sayı, 19 ribaunt, 14 asistle tamamladı. 19’da 10 saha içi isabetiyle oynayan Alpi bunun yanı sıra 8’de 3 serbest atış attı. Milli uzun iki de top çaldı. Alperen asist alanında kariyer rekorunu tazeledi. Play-in ihtimalini yaşadığı düşüşle zora sokan Houston Rockets’ta Alperen’in performansı yine gelecek için umut verdi. Clippers’ın kazandığı karşılaşmada Kawhi Leonard 28 sayıyla oynarken James Harden ve Paul George 21’er sayıyla oynadılar. Ivica Zubac, Mason Plumlee ve Daniel Theiss gibi uzunlar Alperen’in etkili oyunu karşısında çaresiz kaldı. Rockets 62. maçında 35. kez kaybederken Clippers 61. maçında 40. kez sahadan galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından Alperen’in performansı hakkında konuşan Clippers’ın yıldızı Paul George “Hiç şaşırtmadı. Zaten Alperen’in büyük destekçisiyim! O yüzden 45 sayılık performansın hemen ardından Triple-Double yapması beni hiç şaşırtmadı! Bu ligdeki en iyi pivotlar ile birlikte performansı en tepede. Bunu da her gece gösteriyor” dedi.

Alperen etkisi rakamlara yansıdı

NBA’in resmi halkla ilişkiler sayfası NBA PR sosyal medya hesaplarından Alperen Şengün’ün Türk basketbolseverler üstündeki etkisi konulu bir paylaşım yaptı. Buna göre resmi verilere dayanarak yapılan araştırmada ligin resmi sitesi NBA.com’a Türkiye üzerinden günlük girişte bu sezon yüzde 175 oranında bir artış göründü. NBA’in maçlarını yayınladığı League Pass uygulaması üzerinde Rockets maçları Türkiye’den yüzde 146 daha fazla seyirci çekti. Ayrıca bu sene League Pass üye sayısı yüzde 41 oranında artış gösterdi. NBA’in resmi X hesabı ABD ve Filipinler’den sonra en fazla takipçiyi Türkiye’den elde etti. All-Star oylamasında verilen oyların yüzde 18’i Türkiye’den geldi ve ülke bu alanda da üçüncü sırayı aldı. Alperen NBA All-Star oylamasında uzun oyuncular arasında beşinci sırayı almış ve ilk beşe girememişti. Daha sonra koçların tercih ettiği yedek oyuncular arasında da yer alamayan Alperen kariyerinin ilk All-Star olma fırsatını kaçırmıştı.

Ancak Alpi kariyer gelişimiyle beraber yakın zamanda All-Star seçileceğini gösteriyor. Oyuncu Victor Wembanyama’lı Spurs’e karşı 45 sayıyla oynamış hem kariyer rekorunu kırmış hem de Mehmet Okur’u geride bırakarak NBA tarihinde bir maçta en fazla sayı atan Türk basketbolcu olmuştu.

Shaq’ın övgüleri sürüyor

Şubat sonunda Alperen hakkında “Oyun tarzı Pau Gasol’e benziyor. Daha iyi bir takımda izlemek isterim” diyerek öven efsane uzun Shaquille O’Neal “Tim Duncan gibi büyüklere karşı oynadığınız için temelleri sağlam olan oyuncuları takdir ediyorsunuz. Bu çocuk temelde sağlam. Biraz da yetenekli. Oyun tarzını seviyorum. Oyununa saygı duyuyorum” diye konuştu. Shaq’ın açıklamaları sırasında Alperen’in isminin nasıl telaffuz edildiğini öğrenmiş olması da dikkat çekti. Bu tarz gaflarıyla meşhur Shaq daha önce Alpi’nin ismini doğru telaffuz etmekte zorlanıyordu.

Houston Rockets formasıyla bu sezon 61 maça çıkan Alperen Şengün maç başına 32.5 dakika sahada kaldı. Alperen bu maçlarda 21.3 sayı, 9.4 ribaunt ve beş asist ortalamaları yakaladı.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Washington Wizards-Orlando Magic 109-119

Philadelphia 76ers-Memphis Grizzlies 109-115

Atlanta Hawks-Cleveland Cavaliers 112-101

Utah Jazz-Chicago Bulls 117-119

Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 120-128

Golden State Warriors-Milwaukee Bucks 125-90

Los Angeles Lakers-Sacramento Kings 120-130

 

Beşiktaş son şampiyonu kupa dışına itti, adını çeyrek finale yazdırdı!Beşiktaş son şampiyonu kupa dışına itti, adını çeyrek finale yazdırdı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.