Beşiktaş son şampiyonu kupa dışına itti, adını çeyrek finale yazdırdı!

EuroCup sekizli finalinde turnuvanın son şampiyonu Gran Canaria'yla deplasmanda karşılaşan Beşiktaş mücadeleden 80-78 galip ayrılarak çeyrek finale yükselen taraf oldu. Aynı gece oynanan diğer maçta Türk Telekom Avrupa'ya veda etti.

Spor 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, EuroCup'ta çeyrek finale yükseldi.

EuroCup’ta sekizli final heyecanı yaşandı. Turun en merak edilen maçında Beşiktaş son şampiyon Gran Canaria karşısına Las Palmas’ta çıktı.

Deplasmandaki maça istediği gibi başlayamayan Beşiktaş ilk çeyreği 22-14 geride tamamladı. İkinci periyotta toparlayan siyah-beyazlılar soyunma odasına giderken 36-36’lık eşitliği yakalamayı başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı tam bir sinir harbine dönüştü. Farkın sürekli tek topta seyrettiği ve iki takımın da bir türlü arayı açmayı başaramadığı maçta son periyoda 57-54’luk Gran Canaria üstünlüğüyle gidildi. Son 10 dakikada iki takım da sertliğin dozunu arttırınca karşılaşma sık sık faul düdükleriyle durdu. Mücadelenin kırılma anlarında Derek Needham önderliğinde çok iyi hücum eden Beşiktaş bitime altı saniye kala iki sayı öndeyken Marko Simonovic’le serbest atış çizgisine gelip maçı bitirme şansını yakaladı. O dakikaya kadar dörtte dörtle atan Simonovic çizgi ziyaretinden ikide sıfırla ayrılınca Canaria’ya son bir şans doğdu. Altı saniyelik sürede topu taşımayı başarsa da dengeli bir şut şansı bulamayan İspanyol temsilcisi atıştan yararlanamayınca maçı 80-78 kazanan taraf Beşiktaş oldu.

Bu zaferle son şampiyon Gran Canaria’yı saf dışı bırakarak adını EuroCup’taki son sekiz takım arasına yazdıran Beşiktaş çeyrek finalde İsraik temsilcisi Hapoel Shlomo Tel Aviv’in rakibi oldu.

Beşiktaş’ta Marko Simonovic 10 sayı, dokuz ribaunt, Jonah Mathews’un 14 sayı, üç asist, Angel Delgado 11 sayı, üç ribaunt ve Kyle Allman’ın 10 sayılık performansları zaferde önemli rol oynadı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Beşiktaş başantrenörü Dusan Alimpijevic:

“Çok büyük bir galibiyet. Gran Canaria’nın tüm eksilerini ve artılarını biliyorduk. Her oyuncum karakter gösterdi. Takımımla gurur duyuyorum.” dedi.

Telekom’un hatları Londra’da kesildi

EuroCup’ta Türkiye’yi temsil eden bir diğer ekip Türk Telekom, London Lions karşısında son 16 karşılaşmasına çıktı. İngiltere’nin başkenti Londra’daki The Copperbox Arena’nın ev sahipliği yaptığı müsabakanın ilk periyodunu 32-23 önde tamamlayan London Lions, soyunma odasına da 60-44 üstün gitti.

İkinci yarıda da etkili performansını sürdürerek farkı açan İngiliz ekibi, üçüncü çeyreğini 80-61 önde geçtiği karşılaşmadan 100-77 galip ayrıldı. Bu sonuçla London Lions adını çeyrek finale yazdırırken, Ankara temsilcisi Türk Telekom’un bu sezonki Avrupa macerası noktalandı.

Şampiyonlar Ligi’nde de ikide sıfır

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde de iki Türk takımı sahne aldı. İzmir ekibi Karşıyaka, son 16 turu K grubu dördüncü maçında Yunanistan deplasmanında Peristeri’ye konuk oldu.

Andreas Papandreou Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodu ev sahibi takımın 20-19 üstünlüğüyle tamamlandı.İkinci çeyrekte daha etkili olan Pınar Karşıyaka soyunma odasına 39-33 önde gitti.
Peristeri, üçüncü periyotta farkı azaltmasına rağmen son çeyreğe Pınar Karşıyaka’nın 50-49 üstünlüğüyle girildi. Dördüncü periyodun ilk bölümü İzmir temsilcisinin üstünlüğüyle geçti. Kalan bölümde öne geçen ve skor üstünlüğünü koruyan Peristeri karşılaşmadan 76-73 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Karşıyaka gruptaki dördüncü maçından üçüncü yenilgisini aldı. Peristeri ise son 16 etabındaki ilk zaferine uzandı. Kaf-kaf bir sonraki maçında Tenerife’nin konuğu olacak.

Tofaş geri dönüşü tamamlayamadı

Tofaş geri döndü, fakat kazanmaya yetmedi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 I grubu dördüncü maçında Tofaş Fransız temsilcisi Cholet’ye konuk oldu. Çok kötü başladığı maçta bir türlü toparlanamayan Bursa temsilcisi son çeyreğe 57-44 yenik girdi. Son periyotta büyük bir geri dönüşe imza atan Tofaş mücadelenin son anlarında maçı kazanma noktasına kadar geldi fakat Cholet bu geri dönüşe izin vermedi. Karşılaşmadan 77-74 yenik ayrılan Tofaş gruptaki ikinci yenilgisini aldı. Cholet ise ikinci galibiyetini elde edip Tofaş’la durumu eşitledi ancak ikili averajla önde olmayı sürdüren taraf Bursa temsilcisi oldu.

Bahçeşehir de kaybeden tarafta

Bahçeşehir Koleji 10 sayılık farkla yenildi.

Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı FIBA Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında konuk olduğu Portekiz ekibi Porto’ya 90-80 yenildi.

Porto şehrindeki Dragao Arena’da oynanan müsabakanın ilk çeyreğini 23-15 önde tamamlayan ev sahibi takım soyunma odasına 42-32 üstünlükle girdi.

Bahçeşehir Koleji üçüncü çeyrekte üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle farkı indirmeye çalışsa da final periyoduna Porto’nun 62-57 üstünlüğüyle geçildi. Son çeyrekte skor üstünlüğünü koruyan Portekiz temsilcisi mücadeleyi 90-80 kazandı.

Karşılaşmanın rövanşı 13 Mart’ta İstanbul’da oynanacak.

Kadınlar başarır! EuroLeague finalinde Türk takımı olacakKadınlar başarır! EuroLeague finalinde Türk takımı olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.