Kadınlar başarır! EuroLeague finalinde Türk takımı olacak

Kadınlar EuroLeague çeyrek finalinde Zaragoza'yı 86-63'le geçen Çukurova Basket Final Four'a kaldı. Geçen yılın iki finalisti Fenerbahçe ve Çukuruova Basket bu kez son dörtte eşleşti. Böylece bir Türk takımının finalde olması kesinleşti.

Spor 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Geçen yılın finalistleri bu kez yarı finalde eşleşti. Bir Türk takımının finalde olması kesinleşti.

Kadınlar EuroLeague’de ülkemizi temsil eden Çukurova Basket, çeyrek final eşleşmesinde kendi evinde tamam mı devam mı maçına çıktı. Kazananın Final Four’a yükseleceği mücadelede İspanyol temsilcisi Zaragoza’yla karşılaşan Çukurova, çok hızlı başladığı maçın ilk çeyreğini 23-11’lik skorla önde kapadı.

İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren Mersin temsilcisi, çift haneli farkı korumayı başararak soyunma odasına 44-33 üstün gitti. Hava atışından itibaren hem oyun, hem de skor olarak baskın taraf olmayı başaran Çukurova Basket, ikinci yarıda da arkasına bakmadı. Üçüncü çeyreği 65-41 önde geçip maçı da 86-63 kazanan Çukurova, adını bir kez daha Final Four’a yazdırmayı başardı.

Çukurova Basket’te Copper 18, Mabrey 16, Araujo ise 12 sayıyla oynadı. Zaragoza cephesinde Fiebich ve Gimeno’nun 12’şer sayılık performansları İspanyol temsilcisinin Avrupa defterini kapamasına engel olamadı.

Seriyi 2-1 kazanan Çukurova, geçtiğimiz sezon finalde şampiyonluğu kaybettiği Fenerbahçe’yle bu kez yarı finalde eşleşti. Böylelikle EuroLeague Women finalinde bir Türk takımının sahne alması da kesinleşti. Kadınlar EuroLeague’de Final Four heyecanı 12-14 Nisan tarihlerinde yaşanacak. Turnuvanın nerede yapılacağı nömüzdeki günlerde açıklanacak.

TBF iki takımı da tebrik etti

Türkiye Basketbol Federasyonu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Final Four’a yükselen iki takımı da tebrik etti. İşte o paylaşım…

Son şampiyon Fenerbahçe alışık olduğu yerde!Son şampiyon Fenerbahçe alışık olduğu yerde!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.