Trabzonspor açıklama yaptı, Fenerbahçe’den destek geldi

Trabzonspor, Fenerbahçe karşılaşması öncesi hakem kararlarının adil olmasını istediklerine yönelik bir açıklama yayınladı.Sarı lacivertliler, rakibinin açıklamasını alıntılayarak hakemlere çağrıda bulundu.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Trabzonspor ve Fenerbahçe'den maç öncesi karşılıklı hakem açıklaması geldi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor cumartesi akşamı kozlarını Kadıköy’de paylaşacaklar. Kritik maç öncesi Türk futbolunda hakem açıklamaları ve istifa kararlarının rüzgarı esiyor. Leyla Ceylan’ın boşanma davası açtığı hakem eşi Hakan Ceylan hakkındaki iddiaları büyük ses getirdi. Öte yandan yardımcı hakem Kemal Yılmaz 27 senelik hakemlik kariyerini sonlandırdığını, sebebin de Fenerbahçe-Hatayspor maçında orta hakemi penaltı vermesi yönünde uyarması olduğunu belirtti.

Leyla Ceylan'dan 'İzmir çetesi' açıklaması: FIFA'ya sahte rapor gönderdilerLeyla Ceylan’dan ‘İzmir çetesi’ açıklaması: FIFA’ya sahte rapor gönderdiler

Son olarak Trabzonspor, 19.00’da başlayacak maç öncesi açıklama yayınladı. Açıklamada “Galatasaray, Hatayspor ve Pendikspor karşılaşmalarında hakem hatası diyemeyeceğimiz ve tamamen kasıtlı kararlar sonucunda puanlarımız çalınmış, haksız şekilde verilen kart ile futbolcumuz oyun dışı bırakılmıştır.

TFF yetkilileriyle yapılan görüşmede Pendikspor maçının hakemine ceza verildiğinin belirtilmesine rağmen düdük çalmaya devam etmiş, aynı karşılaşmanın gözlemcisinin, raporunu değiştirmesi için arandığı iddiasını” TFF’ye aktarmamıza rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır. Fatih Karagümrük maçında Onuachu’nun attığı bariz gol geçersiz sayılmıştır. Pozisyonda top daha kalecinin eline geçmeden oyuncumuz kafayı vurmuş, orta hakem Ali Şansalan faul düdüğünü çalarak, VAR müdahalesinin önüne geçmiştir.

TFF'de taşları yerinden oynatacak istifa! Ali Koç: Pisliği temizleyeceğizTFF’de taşları yerinden oynatacak istifa! Ali Koç: Pisliği temizleyeceğiz

 

Trabzonspor Kulübü olarak defaatle hakem performanslarının dikkatle izlenmesi talebimizi TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’ye ilettik. Ancak görüyoruz ki sistem yine aynı şekilde ilerliyor ve bazı hakemler, birilerinin değirmenine su taşımayı sürdürüyor. Umarız, haftalardır devam eden bu tiyatronun finali, hafta sonu oynayacağımız Fenerbahçe karşılaşmasında sahneye konulmaz ve FairPlay’in hakim kılındığı, iyi oynayanın bileğinin hakkı ile kazandığı, kimseye ayrımcılık hakkı tanınmadığı bir maç olur. Belirttiğimiz unsurlar dışında yaşanacak her türlü olumsuzluğa karşı gereğini yapacağımızı tüm futbol kamuoyuna duyururuz!” sözleri yer aldı.

Fenerbahçe’den alıntılı yanıt

Fenerbahçe, Trabzonspor’un yaptığı açıklamayı alıntılayarak adil yönetim çağrısına destek verdi. Açıklamada, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak adalet çağrısı ile başladığımız 2023-24 sezonunda, 10.hafta itibariyle gerek saha içinde hakemler eliyle gerek ekran başında VAR operasyonlarıyla gerek MHK öncülüğünde hakem atamalarıyla sayısız adaletsizlikle karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Bugün, bir hakemin Fenerbahçe maçında doğru karar verdiği için cezalandırılarak bunu açıklaması ve görevini bırakması da Türk futbolunun geldiği noktayı gözler önüne sermiştir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti: “Kulübümüz gerek ilk 10 haftalık süreçte gerekse son hakem olayı ile ilgili 5 Kasım Pazar günü gereken açıklamalarda bulunacaktır. Ancak Trabzonspor ile oynayacağımız Süper Lig maçı öncesinde beklentimiz küçük, büyük hiçbir hakem hatası olmadan maçın tamamlanması, hakemlerin adil olmasıdır. Bu konuda, hakemler, VAR, gözlemci, temsilci, yayıncı dahil sorumluluk sahibi herkesten gerekeni yapmasını bekliyoruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.