NBA’de takas dönemi bitti: Furkan Korkmaz takımsız, Vasilije Micic Charlotte’a

NBA'de takas döneminin son günü hareketli geçti. 6.5 senedir Philadelphia 76ers forması giyen milli basketbolcu Furkan Korkmaz Indiana Pacers'ın yolunu tutarken eski Anadolu Efesli Vasilije Micic, Charlotte Hornets'in yolunu tuttu.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Beklenen oldu, Furkan Korkmaz takaslandı.

NBA’de takasın son günü her zaman olduğu gibi birçok hamleye sahne oldu. Yıldız denebilecek seviyedeki herhangi bir oyuncunun takım değiştirmediği günde şampiyonluk yolunda güçlenmek isteyen ekipler rol oyuncularıyla rotasyonlarını genişletti.

Bu takımlardan biri kadrosunda Joel Embiid ve Tyrese Maxey gibi yıldızları barındıran Philadelphia 76ers oldu. Sixers, Indiana Pacers’tan şutör Buddy Hield’ı kadrosuna kattı. Philadelphia Hield karşılığında Indiana’ya Furkan Korkmaz, Marcus Morris ve iki tane ikinci tur hakkı verdi.

Furkan’ın süreleri son iki sezonda iyiden iyiye azalmıştı. Oyuncu geçtiğimiz yaz takımından takasını istemiş ancak herhangi bir anlaşma gerçekleşmemişti. Furkan sonunda istediğine kavuştu ve Sixers’tan ayrıldı ancak yeni takımında rol bulup bulamayacağı yine soru işareti. Furkan Philadelphia kariyerinde 328 maça çıkarken 6.8 sayı, 2.0 ribaunt, 1.2 asist ortalamaları yakaladı.

Clippers'ı zirveden Pelicans indirdiClippers’ı zirveden Pelicans indirdi

Pacers Furkan’ı değerlendirmedi

Indiana Pacers söz konusu sonrası sabaha karşı Furkan’ı serbest bıraktı. Korkmaz, Avrupa’ya dönmek istemesi halinde EuroLeague’de de transfer penceresi kapandığı için bu arenada boy gösteremeyecek. Furkan’ın bir takımla çift yönlü kontrat imzalayıp G-League’de oynaması muhtemel. Bir diğer ihtimal de kadrosunda şutör gard pozisyonunda eksik olan bir takımda sezonun kalanında şans bulup kendini ispatlamaya çalışması ve yaz aylarında yeni bir takım arayışına girmesi.

Thunder’dan Hayward hamlesi

Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı isimlerden eski Anadolu Efesli Vasilije Micic gecenin dikkat çeken takaslarından birinde Charlotte Hornets’e transfer oldu. Oklahoma City Thunder Hornets’ten deneyimli forvet Gordon Hayward’ı alırken karşılığında Micic’le beraber Tre Mann ve Davis Bertans’ı da Hornets’e yolladı.

Günün kârlısı Knicks

Gecenin en dikkat çekici hamlelerinden birini New York Knicks yaptı. Detroit Pistons’la takasa giren Knicks skorer forvetler Alec Burks ve Bojan Bogdanovic’i kadrosuna kattı. Knicks karşılığında bu sezon düşüşte olan Quentin Grimes, kadrosunda düşünmediği Evan Fournier, Malachi Flynn ve Ryan Arcidiacono’yu Pistons’a yolladı.

NBA All-Star'a iki yeni isim: Trae Young ve Scottie BarnesNBA All-Star’a iki yeni isim: Trae Young ve Scottie Barnes

Dallas, Washington’ı kadrosuna kattı

Bir diğer takasta Luka Doncic’li Dallas Mavericks, Charlotte Hornets’ten PJ Washington’ı kadrosuna dahil etti. Dallas bunun karşılığında Grant Williams, Seth Curry ve 2027 birinci tur draft hakkını aldı.

Kadrosunda Kevin Durant, Bradley Beal ve Devin Booker gibi yıldızları bulunduran Phoenix Suns kadro derinliği için Brooklyn Nets’ten Royce O’Neal ve Memphis Grizzlies’den David Rody’yi aldı. Phoenix bu oyuncular karşılığında ikinci tur draft haklarından vazgeçti. Gecenin dikkat çekici son takasını ise Milwaukee Bucks, Philadelphia 76ers’ın gardı Patrick Beverley’i kadrosuna katarak yaptı.

Larkin coştu, Anadolu Efes Letonya'da zafere koştuLarkin coştu, Anadolu Efes Letonya’da zafere koştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.