Denver, tarih yazmanın bir adım uzağında

NBA final serisi 4. maçında Denver Nuggets, deplasmanda Miami Heat’i 108-95 mağlup etti ve seride durumu 3-1’e getirdi. Denver bir maç daha kazanması durumunda şampiyonluğa uzanacak.

Spor 11 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Denver, seride 3-1'i Aaron Gordon'ın etkili oyunuyla yakaladı.

NBA’de final serisinin boyu iyice kısaldı. 4. maç öncesi Miami, serideki umutlarını taze tutmak için Denver ise evine eşsiz bir avantaj götürmek için sahaya çıktı. 2. maçta kaybettiği saha avantajını 3. maçta geri kazanan Denver, dengeli başlayan maçta skor üstünlüğünü elinde tutan taraftı. Hücumda iki takımın da zorlandığı çeyrekte öne çıkan isim Jimmy Butler oldu ve oyuncu 9 sayı üreterek takımını ilk 12 dakika sonunda 21-20 öne taşıdı.

İkinci çeyrekte Denver adına Aaron Gordon fırtınası esti. Oyuncuya Nikola Jokic de destek olunca Nuggets skor avantajını eline geçirdi. Periyot ortasından itibaren dengeli giden maçta devre 55-51 sona erdi. Üçüncü çeyreğin başında Jamal Murray asistleriyle takım arkadaşlarını desteklerken fark bir anda çift hanelere yükseldi. Jimmy Butler periyot sonuna doğru devreye girse Aaron Gordon sahneye çıktı ve son çeyreğe 86-73’le girildi. Son periyoda iyi savunma yaparak başlayan Miami 8-0’lık seriyle farkı azalttı. Ancak Jamal Murray yine sazı eline aldı ve takım arkadaşlarını devreye sokmayı başardı. Denver takip mesafesini korudu. Dördüncü çeyrekte oyuna kenardan dahil olan Bruce Brown’ın katkısı dikkat çekti. Nuggets, sahadan 108-95 galip ayrıldı ve seride durumu 3-1’e getirdi.

Anadolu Efes finale Fenerbahçe evine gittiAnadolu Efes finale Fenerbahçe evine gitti

Aaron Gordon, 15’te 11 saha içi isabetiyle 27 sayı, 7 ribaunt ve 6 asist üretti. Nikola Jokic 23 sayı ve 12 ribaunt yaparken Jamal Murray 15 sayı ve 12 asistle double double yapan bir başka isim oldu. Murray 12 asiste hiç top kaybı yapmadan ulaştı ve NBA finaller tarihinde 12+ asiste top kaybı yapmadan ulaşan 3. isim oldu (Robert Reid 1986 ve Magic Johnson 1987). Kenardan gelen Bruce Brown 21 sayı kaydetti. Miami’de Jimmy Butler 25 sayı, Bam Adebayo 20 sayı ve 11 ribauntla oynadı ancak mağlubiyete engel olamadılar.

Miami, Doğu Konferansı final serisinde Boston’a karşı 3-1 öne geçtikten sonra oynadığı 8 maçta 6. yenilgisini aldı. Maç boyunca 12 top çalan Denver yalnızca 6 kez top kaybetti. Denver, 5. maça şampiyon olmak için çıkacak. Nuggets’ın evindeki karşılaşma pazartesiyi salıya bağlayan gece 03.30’da oynanacak. Batı ekibi maçı kazanırsa tarihindeki ilk şampiyonluğa uzanacak.

Anadolu Efes- Fenerbahçe maçının faturası ona çıktı: Aytuğ Ekti düdük astıAnadolu Efes- Fenerbahçe maçının faturası ona çıktı: Aytuğ Ekti düdük astı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.