Anadolu Efes- Fenerbahçe maçının faturası ona çıktı: Aytuğ Ekti düdük astı

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Anadolu Efes - Fenerbahçe maçından sonra 'Sonuca etki etti' diyerek sezon kadar dinlendirileceğini açıkladığı hakemlerden Aytuğ Ekti, görevi bıraktığını açıkladı.

Spor 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Aydemir Ekti, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun dinlendirme kararına tepki gösterdi.

Anadolu Efes – Fenerbahçe Türkiye Basketbol Süper Ligi Play-Off yarı final serisi üçüncü maçında yaşananlar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Efes’in 97-91 kazanarak seride 2-1 ön geçtiği karşılaşmada yaşanan hakem hataları Fenerbahçe’yi isyan ettirdi.Sarı lacivertliler, hakemler Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve ve Serdar Ünal’ın ortaya koyduğu yönetimle maçı Efes’e kazandırdığını iddia etti.

Maç sonunda yayıncı kuruluş beIN Sports’a açıklamalarda bulunan Fenerbahçe koçu Dmitris Itoudis, bilgisayarından tartışmalı kararları göstererek “Hakemler tarafından farklı kriterler uygulandı. Bu kadar kaliteli oyuncunun bulunduğu kritik bir maçta bir tarafın 32, bir tarafın 10 serbest atış kullanması soru işaretlerini arttırıyor” dedi. Fenerbahçe’nin bu çıkışından sonra TBF, ‘müsabaka sonucu etki ettiği’ gerekçesiyle hakemler Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal’a sezon sonuna kadar maç verilmeyeceğini açıkladı. Fenerbahçe yöneticisi Sertac Komsuoğlu ise bu kararı yeterli görmediklerini söyledi.

Fenerbahçe isyan etmişti: O hakemler dinlendirilecekFenerbahçe isyan etmişti: O hakemler dinlendirilecek

‘Maçın sonucuna tesir eden hakem kararı kabul edilemez’ dedi, hakemliği bıraktı

Gündem sıcaklığını korurken Aytuğ Ekti, TBF’ye tepki göstererek hakemliği bıraktığını açıkladı. Ekti, yaptığı açıklamada “Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde 30 yıldır hem yurt içi hem yurt dışı hakemliği yapan bir hakem olarak; Efes – Fenerbahçe karşılaşmasının bahsi geçen teknik hatalar sonucu bir tarafa hediye edilmesi yargısının Türkiye Basketbol Federasyonu’na aldırttığı ‘hakemlerin sezon sonuna kadar dinlendirilmesi’ kararını kınayarak reddettiğim için hakemlik mesleğine duyduğum saygı sebebiyle kariyerimi sonlandırdığımı kamuoyu bilgisine arz ederim” dedi.

Aytuğ Ekti, Anadolu Efes- Fenerbahçe maçındaki yönetiminden dolayı eleştirilerin odağındaydı.

‘Maçın sonucuna tesir eden hakem kararı’ ifadesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ekti, açıklamasına şöyle devam etti: “Bununla birlikte Fenerbahçe yönetimi tarafından ısrarla daha büyük ve caydırıcı yaptırımlar uygulanması talep edilmektedir. İşte tam bu noktada bu kararı verme önceliğim, bahsi geçen karşılaşmanın sonuçlarının teknik olarak belirlenmediği yargısına varılarak töhmet altında bırakılan hakemlik mesleğine olan saygımdır. 30 sene önce, atadan saygı duyarak seçtiğim hakemlik görevimi layıkıyla yerine getirmek için gösterdiğim özveri; hak ettiği şekilde son bulmadığı için üzgün, ama aynı zamanda gösterdiğim özveriye yakışır şekilde bir meslek grubunu bu töhmetten arındırma sorumluluğu hissindeyim. İnsanı etik değerler ve sportif ahlaki değerler ışığında, hakem arkadaşlarıma bundan sonra sorumlu oldukları federasyonlarına ve maçlarını yönetmekle mükellef oldukları takımlara kendilerini ve teknik kararlarını açıklamak zorunda olmadıkları, sadece Uluslararası Basketbol Kuralları’na tabi kalınan başarılı nice sezonlar diliyorum.”
Drake laneti tersine mi dönüyor? Denver avantajı geri aldıDrake laneti tersine mi dönüyor? Denver avantajı geri aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.