Fenerbahçe isyan etmişti: O hakemler dinlendirilecek

Türkiye Basketbol Federasyonu, Anadolu Efes - Fenerbahçe maçında düdük çalan Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal'ın sezon sonuna kadar dinlendirileceğini açıkladı. Fenerbahçe'den çok sert yanıt verdi: Takımın hakem kararıyla maç kaybetmesine asla izin vermeyeceğiz.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Anadolu Efes maçındaki hakem yönetiminden sonra açıklama yaptı.

Fenerbahçe, Süper Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Anadolu Efes’e 97-91 yenildi. Karşılaşmada öne çıkanlarsa hakemler Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal oldu. Maç sonu koç Dimitris Itoudis, yayıncı kuruluşun canlı yayınına çıkıp görüntülerle hakemleri eleştirdi. Sarı lacivertlilerden “Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan (TBF) maç sonucunu tayin eden hakemlerin açıklamasını bekliyoruz” başlıklı bir açıklama yapıldı.

Efes öne geçti, Fenerbahçe isyan etti: Hakemlerin armağanı!Efes öne geçti, Fenerbahçe isyan etti: Hakemlerin armağanı!

“Art niyet yok ama maçın sonucuna tesir edildi”

TBF Asbaşkanı Kemal Dinçer, yaptığı yazılı açıklamayla Fenerbahçe’ye yanıt verdi. Sezon başından beri hakemlerin genel performansından son derece memnun olduklarını belirten Dinçer şunları söyledi: “Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın özellikle dördüncü çeyreğinde çalınan düdüklerle maçın sonuna tesir edilmesi, Merkez Hakem Kurulu’ndan Sorumlu Basketbol Federasyonu Asbaşkanı sıfatıyla herhangi bir şekilde art niyet olmadığından emin olmama karşın şahsımı üzmüştür. Konuyu tüm teknik detayları ile ele alan Merkez Hakem Kurulu da benzer bir değerlendirmeyle, oynanan karşılaşmanın üç hakemini sezon sonuna kadar dinlendirme kararı almıştır.”

Dinçer, Türkiye’yi yurt dışında temsil eden, ligdeki rekabetiyle basketbola büyük güç ve renk katan Anadolu Efes ile Fenerbahçe eşleşmesindeki basketbol kalitesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken “Hakemlerin değil sahadaki mücadelenin konuşulduğu bir play-off serisinin süreceğine inancım tamdır” dedi.

Milwaukee Bucks'a çaylak koçMilwaukee Bucks’a çaylak koç

Fenerbahçe’den sert yanıt: Katliamın karşılığı ceza değil

Sarı lacivertliler yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, Kemal Dinçer’in açıklamasına tepki gösterdi. Komsuoğlu, “Maç sonucuna tesir eden hakem kararı ifadesine rağmen TBF tarafından alınan aksiyon kesinlikle caydırıcı ve bu hakem katliamının karşılığı olan bir ceza değildir. Sporun her dalında adil rekabet şartlarını sağlamak ve korumak zorunda olan federasyonların, söz konusu Fenerbahçe olduğunda ortaya koydukları skandal yaklaşımlardan biri daha olarak tarihe geçen bu karar, tarafımızca ‘hakemlerin erken tatile gönderilmesinden’ başka bir anlam ifade etmemektedir” dedi.

Drake laneti tersine mi dönüyor? Denver avantajı geri aldıDrake laneti tersine mi dönüyor? Denver avantajı geri aldı

“Fenerbahçe’nin hakem kararıyla maç oynatmasına asla izin vermeyeceğiz”

Hakemlerle ilgili önümüzdeki sezonlarla ilgili alınacak kararların takipçisi olacaklarını belirten Komsuoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan talebimiz, bu ve benzeri hakem performanslarının bir daha tekrarlanmaması adına kalıcı ve etkili adımların en kararlı şekilde atılmasıdır. Aksi takdirde Basketbol Süper Ligi’nde ilerleyen dönemde atacağımız tüm adımları en radikal şekilde gözden geçireceğiz. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın “hakem kararlarıyla” bir maç daha kaybetmesine asla izin vermeyecek, gerekmesi durumunda her türlü aksiyonu kararlılıkla alacağız.”

Sertaç Komsuoğlu, hakemlere verilen cezayı yetersiz buldu.

Can Mavisu ismine dikkat çekti

Fenerbahçe yöneticisi, bugünkü maçı yönetevek hakemlerden olan Can Mavisu ismine dikkat çekti. Komsuoğlu, “Takımımızın oynayacağı play-off serisi 4.maçı yönetecek hakem üçlüsü içerisinde yer alan Can Mavisu’nun, sosyal medya hesaplarında kullandığı infiale sebep olan profil fotoğrafında Anadolu Efes maçından bir enstantane yer alması sorumsuzca bir tutumdur ve tarafsızlığa gölge düşürmektedir. Nitekim adı geçen hakemin konunun kamuoyuna yansımasından sonra sosyal medya hesaplarını kapatması da bu konudaki haklılığımızın bir göstergesidir” dedi.

Karşıyaka ev avantajını kaptırmadıKarşıyaka ev avantajını kaptırmadı

Anadolu Efes’e gönderme: Centilmenliğiyle ünlü…

Komsuoğlu’nun açıklamasında Anadolu Efes taraftarlarına ‘centilmenliği ile ünlü’ denilerek gönderme yapıldı. Komsuoğlu şunları söyledi: “Ev sahibi takım taraftarlarınca sporcularımıza, antrenörlerimize ve bizlere sarf edilen sözler terbiye sınırlarını fazlasıyla aşmıştır. Bilhassa mücadele sonrasında, saha içi koltuklarında yer alan kendini bilmez kişilerce ekibimize edilen küfürlerle ilgili gerekli tüm yaptırımlar tarafımızca takip edilmektedir. Kulübümüz, salonuyla, en büyük gücü olan taraftarıyla ve her geçen yıl daha da güçlenen sarı mirasıyla, hem kadınlarda hem de erkeklerde mücadele ettiği tüm kulvarlarda şampiyonluğa oynayan, ülke basketbolumuzun lokomotifi ve en büyük değeridir. Her branşta olduğu gibi erkek basketbolda da tek beklentimiz, başta Federasyon tarafından, adil rekabet koşullarının hiçbir istisnaya müsade edilmeden sağlanması, aksi durumlarda ise gerekli yaptırımların emsal teşkil edecek şekilde uygulanmasıdır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.