Larkin coştu, Anadolu Efes Letonya’da zafere koştu

EuroLeague'de Maccabi Tel Aviv'le Letonya'da karşılaşan Anadolu Efes, Shane Larkin'in çok etkili oynadığı maçta rakibini 105-91 mağlup etti.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Efes'in kaptanı Shane Larkin yedide dört üç sayı isabetiyle oynadığı karşılaşmayı 32 verimlilik puanıyla kapattı.

EuroLeague’in 26’ncı hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, Letonya’da oynamak durumunda kaldığı maçta İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’i ağırladı. Efes Erdem Can ayrılığı sonrası yeni başantrenörü Tomislav Mijatovic’le çıkış yakalamak, Maccabi ise ilk sekize kalabilmek adına kayıp yaşamamak için parkeye çıktı.

Karşılaşmaya Wade Baldwin’le etkili başlayan Maccabi skorda üstünlüğü ele aldı. Devamında Shane Larkin’in devreye girmesiyle Efes, partiye Beaubois ve Pleiss’ın da katılmasıyla 19-18 öne geçti. Çeyrek sonuna kadar üstünlüğü elden bırakmayan lacivert-beyazlılar ilk periyodu 29-27 önde geçti.

İkinci periyodun ortalarında eski Karşıyakalı Bonzie Colson’dan sayılar bulan Maccabi skor tabelasında 41-39’u yakalayıp yeniden üstünlüğü ele aldı. Skorda önde kalmayı çeyrek sonuna kadar sürdüren İsrail temsilcisi devre arasına bir sayı farkla, 51-50 önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan Maccabi’ye cevap Rodrigue Beaubois’dan geldi. Fransız oyuncusunun elinden bulduğu basketlerle etkili olan Efes, 8-0’lık seri yakalayarak dört sayı farkla öne geçti. Çeyreğin sonlarına doğru Nebo ve Rivero’yla çember altında etkili olan Tel Aviv temsilcisi son on dakikaya girerken farkı ikiye düşürdü ve 77-75’le son çeyreğe gidildi.

Son on dakikada Shane Larkin rüzgarı esti. Yıldız oyun kurucunun sayılarıyla son periyoda başlayan Efes’te Ercan Osmani de sayılar üretince lacivert-beyazlılar farkı bir anda yediye çıkardı ve rakibine mola aldırdı. Mola dönüşünde rakibine geri dönüş fırsatı vermeyen Efes, bitime üç dakika kırk saniye kala kaptanı Larkin’den gelen üçlükle farkı dokuza çıkartıp biraz olsun rahatladı. Üç sayılık isabetin üzerine bir de orta mesafeden çok zor bir şut sokan Larkin farkı çift hanelere çıkardı. Karşılaşmanın kalan süresinde skor üstünlüğünü korumakta zorlanmayan Anadolu Efes, ikili averajı da eline almayı başardı ve mücadeleden 105-91’le galip ayrıldı.

Efes’te Shane Larkin 22 sayı – 4 ribaunt – 6 asist, Rodrigue Beaubois 20 sayı – 2 ribaunt – 3 asist’le oynarken, sakatlık dönüşü ritim yakalamaya çalışan Will Clyburn ise 10 sayı – 7 ribauntla mücadele etti. Maccabi cephesinde Wade Baldwin’in 26 sayı – 2 ribaunt – 5 asist’lik performansı mağlubiyete engel olamadı.

Bu sonuçla ligdeki 26’ncı maçında 11’inci galibiyetine uzanan Efes yeni başantrenörü Mijatovic’le ikide iki yaptı. Maccabi ise 13’üncü kez parkeden mağlup ayrılarak sıralamada 10’uncu sıraya geriledi. Anadolu Efes EuroLeague’e verilecek kısa arada Türkiye Kupası’nda mücadele ettikten sonra Avrupa’ya dönüşü Zeljko Obradovic’in Partizan’ı karşısında yapacak. Belgrad’da oynanacak mücadele 29 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek.

EuroCup'ta Türk Telekom İngiltere, Beşiktaş İspanya yolcusuEuroCup’ta Türk Telekom İngiltere, Beşiktaş İspanya yolcusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.