Stephen Curry uzun mesafeyi yalnızca basketbolda sevmiyor: Hole in one!

Basketbolda olduğu kadar golfte de yetenekli olan NBA yıldızı Stephen Curry, American Century Championship ünlüler turnuvasında 7. delikte hole in one yaptı, yani tek vuruşta deliği buldu.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Curry bu kez de golfte mucize yarattı.

Stephen Curry, basketbol meziyetleri tüm dünya tarafından bilinen ve senelerdir hayranlıkla izlenen bir isim. Steph, kariyerinin başından beri formasını giydiği Golden State Warriors’la beraber 6 kez final oynadı ve 4 kez şampiyon oldu. Steph’in yaptıkları yalnızca kazandığı yüzüklerle açıklanamaz. Uzun mesafeli üçlükleri ve topsuz oyunda hareketliliğiyle basketbolun oynanış şeklini değiştiren ve tarihi bir etki yaratan Curry, sadece parkede yetenekli bir isim değil.

Curry, uzun mesafeli isabetlerine bir başka yetenekli olduğu spor golfte de devam ediyor. Cumartesi günü American Century Championship ünlüler turnuvası için Stateline, Nevada’da golf sahasına çıkan Curry olağanüstü bir vuruşa imza attı. Curry, 3 parlık 7. delikteki tee vuruşu (deliğe yaklaşmak için yapılan ilk vuruş) yerini aldı. O ana kadar Edgewood Tahoe Golf sahasında liderliği elinde bulunduran Curry, 152 yardalık mesafedeki deliği ilk vuruşunda tutturdu.

Curry vuruşun ardından büyük sevinç yaşadı. Yıldız isim, hole in one olarak adlandırılan vuruşuyla beraber 8 puan kazandı. Ünlüler turnuvasında par kadar vuruşta topu deliğe sokanlara 1, parın bir altında kalanlara 3, parın iki altında kalanlara 6 ve hole in one yapanlara 8 puan veriliyor. Curry’nin mücadele ettiği turnuvada NHL’den Joe Pavelski ve Alex Killorn; NFL’den Patrick Mahomes, Tony Romo; eski NBA yıldızlarından Charles Barkley de mücadele ediyordu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.