Clippers’ı zirveden Pelicans indirdi

Batı Konferansı'nda yakaladığı çıkışlar birinci sıraya kadar yükselen Los Angeles Clippers evinde New Orleans Pelicans'a mağlup oldu ve liderliği kaptırdı.

Spor 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
New Orleans Pelicans, Clippers'ı mağlup etti.

NBA’de heyecan oynanan maçlarla sürdü. Dün gecenin son maçında Los Angeles Clippers, New Orleans Pelicans’ı ağırladı. Aralık ayı başından beri 39 maçından 31’ini kazanarak zirveye çıkan Clippers güçlü rakibi karşısında maçın başından itibaren zorlandı. Pelicans ilk çeyreği 36-19 önde kapatarak fark yarattı. İkinci çeyreğin sonuna doğru James Harden’ın üçlükleriyle fark azaldı ve ikinci devreye 55-47 ile girildi. Üçüncü periyotta her ne kadar Kawhi Leonard da devreye girse bu kez CJ McCollum ve Zion Williamson önderliğinde farkı koruyan Pels son 12 dakikaya girerken farkı 10 sayıya çıkardı. Bu kısımda da hücumdaki verimli oyununu sürdüren ekip maçı 117-106 kazanarak rakibini liderlik koltuğundan etti. Pels 51. maçında 30. kez kazanırken Clipps 50. maçında 16. kez yenildi.

Pelicans’ta maçın yıldızı 21 sayı ve 10 asistle Zion olurken özellikle ikinci yarıda ağırlık koyan CJ McCollym 25 sayı ve yedi ribaunt üretti. Brandon Ingram da 15 sayı, sekiz ribaunt ve altı asistle çok yönlü bir performans sergilemeyi başardı. Clippers’ta Harden 19 sayı atarken  Leonard 15 sayı üretti.

NBA All-Star'a iki yeni isim: Trae Young ve Scottie BarnesNBA All-Star’a iki yeni isim: Trae Young ve Scottie Barnes

Gecenin diğer sonuçları:

Washington Wizards-Cleveland Cavaliers 106-114

Charlotte Hornets-Toronto Raptors 117-123

Miami Heat-San Antonio Spurs 116-104

Boston Celtics-Atlanta Hawks 125-117

Philadelphia 76ers-Golden State Warriors 104-127

Sacramento Kings-Detroit Pistons 120-133

Beşiktaş Hapoel'e Slovenya'da mağlupBeşiktaş Hapoel’e Slovenya’da mağlup

Boston’dan uzun takviyesi

NBA’de takasın son günü bugün. Dolayısıyla özellikle şampiyonluk iddiası olan takımların kadrolarındaki derinliği artırmak için hamle yapmaları bekleniyor. Bu hamlelerden birini Boston Celtics yaptı. Doğu Konferansı’nın zirvesinde bulunan ekip bu sezon sakatlıklarla sarsılan Memphis Grizzlies’den Xavier Tillman’ı kadrosuna kattı. Uzun rotasyonunu genişleten ekip karşılığında Memphis’e iki ikinci tur draft hakkı gönderdi.

Monte Morris Wolves’a

Kadro derinliğini artırmak ve kendi şutunu yaratabilen kısa takviyesi yapmak isteyen Batı Konferansı’nın güçlü ekiplerinden Minnesota Timberwolves ise Monte Morris’i kadrosuna kattı. Morris için Troy Brown, Shake Milton ve bir ikinci tur draft hakkı Detroit’e gitti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.