Fenerbahçe çizgide yandı: 77-74

EuroLeague’in ikinci haftasında İspanyol ekip Valencia’ya konuk olan Fenerbahçe, serbest atış çizgisinde zorlandığı ve kritik anlarda skoru eşitleme şansını burada kaçırdığı karşılaşmayı 77-74 kaybetti.

Spor 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
EuroLeague'de Fenerbahçe'den ilk mağlubiyet.

Fenerbahçe, EuroLeague’e evinde Milano galibiyetiyle başladıktan sonra Valencia deplasmanına çıktı. Zorlu mücadeleye bilhassa hücumda istediği gibi başlayamayan ekip ilk 10 dakikayı 22-9 geride geçti. İkinci çeyrekte özellikle Tyler Dorsey’nin dış şutlardaki etkin performansıyla dengeyi yakalayan sarı-lacivertliler, farkı 6’ya indirdi, ikinci yarıya 39-33’le girildi. Üçüncü çeyrekte de farkı kapatmaya devam sarı-lacivertliler ara ara rakibinin serilerine engel olamasa da 10 dakikalık bölüme 58-53 geride girerek takip mesafesini korudu. Son çeyreğe daha iyi başlayan Valencia olsa ve fark çift hanelere yeniden çıksa da Fenerbahçe Scottie Wilbekin’le dönmeyi başardı. Dış şutlarda istikrar yakalayan ekip öne geçmeyi de başardı ancak Valencia pes etmedi. Son 5 saniyeye 2 sayı geride giren Kanarya Scottie Wilbekin’le iki atış imkanı yakaladı. Scottie çizgiden ikide birle ayrılınca denge sağlanamadı.

Valencia sahadan 77-74 galip ayrılmayı başardı. Fenerbahçe bu sonuçla ligdeki ilk yenilgisini aldı. İspanyol ekipte Brandon Davies 18 sayı atarken Chris Jones 11 sayı attı. Fenerbahçe’de Tyler Dorsey 17, Wilbekin 14 sayıyla oynadı. Sarı-lacivertliler serbest atışından çizgisinden 19’da 11 gibi düşük bir yüzdeyle hücum ettiler.

Real Madrid, Anadolu Efes savunmasına fazla geldi: 80-103Real Madrid, Anadolu Efes savunmasına fazla geldi: 80-103

EuroLeague’de diğer sonuçlar:

Monaco – Bologna 59-83

Zalgiris Kaunas – Kızılyıldız 79-74

Olympiacos – Barcelona 68-77

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.