Fenerbahçe troykası iş başında: 10’da 10’un mimarları!

Son olarak sahasında Antalyaspor'la karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 3-2 galip ayrıldı. Maça Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Sebastian Szymanski'nin 1'er gol ve 1'er asistlik performansları damga vurdu.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin muhteşem 3'lüsü 10'da 10'un mimarı oldu.

Sezon İsmail Kartal yönetiminde başlayan Fenerbahçe, an itibarıyla Türk futbolunda oynadığı tüm maçları kazanan tek takım konumunda. Süper Lig’e 3-2’lik Antalyaspor galibiyetiyle de beraber 4 maçta 12 puan alarak başlayan Kanarya, maç eksiği olmasına rağmen zirvede. Avrupa’da Konferans Ligi Elemeleri’yle yolculuğa başlayan sarı-lacivertliler burada da oynadığı 6 maçın tamamından zaferle ayrıldı. Sonuç olarak Fenerbahçe 10 maçlık uzun bir seri yakaladı ve perşembe günkü Nordsjelland maçı öncesi kusursuz gidişini sürdürdü.

Söz konusu serinin son halkası belki de en zorlu 90 dakikaya sahne oldu. Antalyaspor’la Kadıköy’de bir akşam üstü mücadelesinde karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler maça istedikleri başlangıcı yapamadılar. Savunmadan top çıkarmakta, rakip yarı alana yerleşmekte ve oyun kurmakta zorlanan Fenerbahçe, 31. dakikada Adam Buksa’nın golüne engel olamadı ve 1-0 geri düştü. Golden sonra bir nebze olsun rakibinin üstüne gitmeyi başaran ekip beraberlik golü yolunda tehlike yaratmakta yine zorlanıyordu.

Fenerbahçe Kadıköy'deki korku tünelinden lider çıktıFenerbahçe Kadıköy’deki korku tünelinden lider çıktı

Tecrübe kendini belli etti

Fenerbahçe’nin zorlandığı anlarda devreye giren isim 37 yaşındaki Boşnak Edin Dzeko oldu. Inter’den ayrıldıktan sonra Fenerbahçe’ye imza atan Dzeko, formda sezon girişine devam etti ve 45+2. dakikada Antalya ağlarını havalandırarak maça denge getirdi. Bu gol, kötü geçen 45 dakika sonunda soyunma odasına giderken takımın motivasyonunu artırdı. İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe’yi maçta ilk defa öne geçiren gol İrfan Can Kahveci’den gelirken, İrfan Can’ın Süper Lig kariyerindeki ilk kafa golüne asisti yapan isim Edin Dzeko’ydu. Dzeko bu katkısıyla beraber 8 maçta 6 gol ve 5 asiste ulaştı. Boşnak isim ligdeki 4 maçta da gol katkısı verirken 4 gol ve 2 asist üretti. Deneyimli isim Manchester City forması giydiği 2011-12 sezonu sonrası ilk kez ilk 4 lig maçının tamamında skor katkısı yaptı.

Dzeko günün kahramanlarından biri oldu.

Panzehir İrfan Can

Fenerbahçe’de Antalyaspor maçındaki en büyük hayal kırıklıklarından biri Cengiz Ünder oldu. Cengiz 3. dakikada sakatlandı ve oyundan çıktı. Oyuncunun adalesinde 2. derece yırtık olduğu belirlendi. Cengiz yerine 3. dakikada oyuna dahil olan isim İrfan Can Kahveci oldu. Kahveci sezona son derece formda girmişti. Aynı formu Antalyaspor önünde de devam ettirmesi umuluyordu. Milli futbolcu dakikalar 56’yı gösterdiğinde Edin Dzeko’dan gelen ortaya vurduğu kafayla hem kariyerinin ilk kafa golünü atıp hem de takımını öne geçiriyordu. İrfan’ın skor katkısı bununla sınırlı kalmadı. Oyuncu, 80. dakikada kazanılan korneri erken kullandı. Köşede Fred’den geri aldığı topu kendisine doğru yaklaşan Sebastian Szymanski’ye attı. Szymanski şık bir şutla ağları buldu ve Fenerbahçe 3-2 öne geçerek 3 puana uzandığı golü buldu. İrfan Can’ın 2020-21 sezonu ortasında transfer olduğu günden bu yana kendisinden beklenen formu yakaladığı süreçte yaptıkları istatistik kağıdına da yansıdı. Oyuncu, 10 maçlık galibiyet serisi süresince 5 gol ve 4 asistle oynadı. İrfan Süper Lig’deki 4 maçta 1 gol ve 2 asist üretirken Antalya maçındaki belirleyici isimdi.

Kötü gününde tabelada: Sebastian Szymanski

Fenerbahçe’nin troykasını tamamlayan isim Sebastian Szymanski’ydi. Geldiği günden bu yana takım presine yaptığı katkı, skor üretme özelliğinin 4-3-3 sisteminde kendini her maçta göstermesi taraftarın ilgisine mazhar oldu. Szymanski iyi başladığı sezonda en verimsiz maçlarından birini oynuyordu. Antalyaspor’a karşı etkisiz kalan oyuncu kilit pas atmakta ya da kendisine pozisyon yaratmakta zorlandığı maçta ilk devrenin sonlarında kendini gösterdi. Ferdi Kadıoğlu’nun yaptığı ortayı arkaya aşıran Szymanski, Edin Dzeko’nun kafa golünde asisti yapan isim oldu. Szymanski, ikinci yarıda da sahada pek gözükmezken, ne kadar mahir ayaklara sahip olduğunu 80. dakikada gösterdi. Organizasyon anlamında sınıfta kalan ve sonuca yetenekli ayaklarıyla giden Fenerbahçe’de o ayaklardan biri olduğunu kanıtlayan Polonyalı, 80. dakikada İrfan Can Kahveci’den aldığı pası kalenin çaprazından ağlara yolladı ve takımına maçı kazandırdı. Szymanski 10 galibiyet alınan süreçte her maçta forma giydi ve takımı adına 5 gol atıp 4 asist yaptı. Polonyalı 10 numara ligdeki 4 maçta 2 gol ve 1 asistle oynarken toplanan 12 puana büyük katkıda bulundu.

Fenerbahçe’nin ön plana çıkan troykası, sezona iyi başlayan ancak rakiplerin önlem almasıyla skor üretme noktasında verimi düşen Dusan Tadic’e de yardımcı oluyor. Tadic-Ferdi kanadı alınan önlemle sezonun ilk maçlarındaki veriminden uzak kalırken işi Dzeko-Szymanski-Kahveci üçlüsü çözüyor. Fenerbahçe, ligde 4’te 4, toplamda 10’da 10’la yoluna devam ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.