Cengiz Ünder: Yedek kalmayı sorun etmiyorum

Fenerbahçe forması giyen Cengiz Ünder, yaptığı açıklamalarda Türkiye'ye dönüş kararından ve kariyer hedeflerinden söz etti.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Cengiz Ünder, Fenerbahçe'deki hedefleriyle alakalı konuştu.

Fenerbahçe geçtiğimiz yaz transfer döneminde birbirinden büyük yıldızları kadrosuna kattı. Dusan Tadic, Edin Dzeko, Alexander Djiku, Dominik Livakovic, Rodrigo Becao, Fred bu oyunculardan bazıları. Ancak hiçbiri Cengiz Ünder kadar pahalıya patlamadı. Fenerbahçe, 8+3 yabancı kuralının da etkisiyle ilk 11’de yer alabilecek bir yerli yıldıza yatırım yapmak amacıyla Cengiz Ünder için Marsilya’nın kapısını çaldı. Sarı-lacivertliler bu transferi 15 milyon euro’ya bitirdiler ve Cengiz yaz aylarının en pahalı transferi oldu.

Transfer gerçekleştikten sonra uzun süre bekleneni veremeyen Cengiz’in durumu İrfan Can Kahveci’nin olağanüstü performansı sayesinde göze batmadı. Ancak son haftalarda Cengiz toparlanmaya gollerini atmaya ve takımına maç kazandırmaya başladı. 26 yaşındaki oyuncu Sözcü’ye konuşarak transfer sürecinden, yükselen performansından ve kariyer hedeflerinden söz etti.

Fenerbahçe ve Galatasaray tribünde de Süper Lig'i katladıFenerbahçe ve Galatasaray tribünde de Süper Lig’i katladı

‘Verdiğim en doğru kararlardan biri…’

Bu sezon şu ana kadar 21 maçta 7 gol 3 asisti bulunan Cengiz “Uzun yıllar Avrupa’da oynadım. Belli bir noktaya geldikten sonra Türkiye’ye dönme vaktimin geldiğini düşünmeye başlamıştım. Fenerbahçe’nin kadro yapılanması ve taraftarı ilgimi çok çekti. Transfer sürecim zorlu geçti, ancak sonu güzel oldu. Verdiğim en doğru kararlardan biri” dedi.

Cengiz kariyerinin bundan sonraki bölümü için Avrupa’ya dönmeyi düşünmediğini vurguladı. Roma, Leicester City gibi takımların da formasını terletmiş oyuncu “Transferimden sonra sakatlık yaşadım. Bir an önce sahaya çıkıp en iyisini yapmaya çalışmak, kendini kanıtlama çabası biraz baskı altına soktu. Sürekli iyi yapacağım şeyleri düşünerek bu noktaya geldim. Açıkçası baskı altında değilim. Kendimi rahat hissediyorum. Günden güne performansım da çok iyi oluyor. Nasıl bir futbolcu olduğumu biliyorum, kalitemi biliyorum. Kulübüm bana güveniyor, inanıyor. Bu yüzden böyle bir yatırım yaptılar. Her zaman yapılan yorumlara kulağımı tıkadım. Sahada sergilediğim performans herkese yeterli bir cevap oluyordur” diyerek son haftalarda yükselen formuna dikkat çekti.

Cengiz Ünder, son haftalarda formunu buldu.

‘En büyük hedefim…’

Cengiz hayalinin Can Bartu gibi olmak olduğunu söyledi. 26 yaşındaki sağ kanat “Ben her zaman kendimi iyi oyuncu olarak gördüm. Genç yaşta Avrupa’ya gittim, Avrupa’da kendimi kanıtladım. Ve en büyük hedeflerimden birisi Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamak. Şimdi Fenerbahçe’de şampiyonluk sevinci yaşayarak kendimi burada ispatlamak istiyorum. Bunun için savaş veriyorum aslında. Eğer Fenerbahçe ile şampiyon olursam kariyerimde hayal ettiğin noktaya ulaşmış olacağım” diye konuştu.

Uğruna ödenen bonservis bedelinin kendisini baskı altına sokmadığını ifade eden Cengiz, şampiyonluğa inandıklarını belirtti. Verdiği skor katkısı hakkında da konuşan futbolcu “Şu anda formdayım, kendimi de iyi hissediyorum, diri ve güçlü hissediyorum. Kendimi her maç öncesi motive ediyorum. Bu beni daha güçlü yapıyor. Şu anda 7 golüm var, çok daha fazla olacağına inanıyorum. Çift haneli gol rakamlarına çok rahat çıkacağımı düşünüyorum” dedi.

‘İrfan’ı izlerken büyük keyif alıyorum’

Sevdiklerine yakın olmak için Türkiye’ye dönüş kararı aldığını da belirten Cengiz en rahat ettiği pozisyonun sağ kanat olduğunu vurguladı. Deneyimli futbolcu aynı pozisyonda oynayan takım arkadaşı İrfan Can Kahveci’yle alakalı olarak “Gelmeden önce İrfan ile sürekli konuşuyorduk. Transfer sürecinde ne zaman geliyorsun diye soruyordu. İrfan ile geldiğim günden beri forma rekabeti içindeyiz. İrfan inanılmaz bir sezon geçiriyor. Çok iyi bir oyuncu, onu izlerken çok keyif alıyorum. Gol attığında da en çok sevinenlerden biriyim. Gol attığı zaman da herkes emin olsun en çok sevinen ben olacağım. Her zaman onun destekçisi olacağım. Ben oynarsam da İrfan da aynı şekilde düşünüyor. Sonuna kadar birbirimizi destekleyeceğiz. Şampiyonluk yolunda bizim için çok önemli bunlar. Birbirimize her zaman destek olmalıyız. İrfan ile sonuna kadar birlikte güçlü bir şekilde gideceğiz” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin iki sağ kanadı da çok formda.

Cengiz Konferans Ligi’ni de kazanabileceklerini söyledi. Türk futbolundaki sorunlara da değinen oyuncu zeminlerin büyük sıkıntı teşkil ettiğini belirtirken futbolcuların çok fazla yerde yattıklarını Avrupa’da bunu yapılamayacağını açıkladı.

‘Çağlar sonunda geldi’

Fenerbahçe’nin kış transfer dönemi hamlelerinden Çağlar Söyüncü hakkında da konuşan Cengiz “Çağlar ile transfer sürecinde çok konuştuk. Zaten sürekli telefonda konuşuyoruz. Yurt dışında da birlikte aynı takımda oynadık. Ben Fenerbahçe’ye gelmesini çok istiyordum. Çağlar da çok gelmek istiyordu, onun transfer süreci de biraz sürdü. Çağlar da Fenerbahçe’ye geldiği için çok mutlu. Transfer sürecinde kendisiyle konuştuğumda bir an önce takıma katılmak istediğini söylüyordu. Benim için de böyle oldu bir an önce gelmek istediğin için stresli bir dönem oluyordu. Çağlar için de stresli oldu, her gün konuştuğumuzda az kaldı, az kaldı diye belirtiyorduk. Sonunda geldi” diye konuştu.

Kader bağlayınca: Çağlar ve Cengiz yeniden bir aradaKader bağlayınca: Çağlar ve Cengiz yeniden bir arada

Cengiz atacağı golleri kafasında canlandırdığını belirtirken teknik direktör İsmail Kartal’ın sürekli pozitif bir bakış açısına sahip olduğunu açıkladı. Cengiz “Ben yedek kalmayı sorun etmiyorum. Her oyuncu oynamak istiyor ben de her zaman oynamak istiyorum. Performansı iyiyken herkes oynamak ister. Hocamız bire bir konuşmalarda yedek kaldığımızda nedenlerini söylüyor, oyuncuyla önceden konuşulması daha iyi. Her oyuncu oynamak istiyor, ama bir şey söylenmeden yedek kalmak daha kötü. Ama hocamız oyuncularla bire bir konuştuğu için biz oyuncular da biraz daha rahatlıyor” açıklamasını yaptı.

‘Arda, Semih, Kenan…’

EURO 2024’ün zorlu bir şampiyona olacağını ileri süren Cengiz “Arda, Semih ve Kenan genç oyuncular umarım Avrupa Şampiyonası’nda istediklerini yansıtabilirler. Onlar için iyi olacağını düşünüyorum. Hepsi çok yetenekli ve iyi oyuncular. Milli takıma çok fazla katkı sağlayacaklarını düşünüyorum” dedi.

Süper Lig'de haftanın maçı Arda Kardeşler'e emanetSüper Lig’de haftanın maçı Arda Kardeşler’e emanet

Dzeko ve Tadic gibi isimlerle aynı takımda olmanın şans olduğunu belirten futbolcu, 103 gollük rekoru kırabileceklerini belirterek takımdaki favorilerini şu şekilde açıkladı:

Hızlı: Oosterwolde ve Osayi-Samuel

Güçlü: Batshuayi, King ve Çağlar

Teknik: Fred ve İrfan Can Kahveci

Çalışkan: Dzeko ve Tadic

Neşeli: M.Hakan

Ciddi: Ryan Kent

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.