Fenerbahçe ve Galatasaray tribünde de Süper Lig’i katladı

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarda Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı tribünleri doldurdu. Kalan sekiz maça giden toplam taraftar sayısı ligin ilk iki sırasında yer alan takımların birinin tribünündeki taraftar sayısına dahi yetişem

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de iki stadyum doldu, geri kalanı boş kaldı.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı kopalı, iki takım arasındaki çekişmeye döneli çok oldu. Ligin ilk 23 haftası geride kalırken rekorları alt üst eden Fenerbahçe ve Galatasaray 60’ar puanla zirvede yer alıyorlar. Fenerbahçe, averajla ezeli rakibinin bir adım önünde bulunsa da iki ekibin rekabeti birbirlerini itmeye devam ediyor. Bu sırada şampiyonluk isteyen iki takım taraftarı da iç saha maçlarında takımlarını yalnız bırakmıyorlar.

Son olarak sahasında Ankaragücü’nü konuk eden ve 2-1 kazanan Fenerbahçe’nin bu kritik maçını 40 bin 214 taraftar tribünden takip etti. Kar yağışı ve pazartesi akşamı olmasının da etkisiyle Galatasaray, Gaziantep karşısında 40 bin barajını geçemedi. Ancak Barış Alper’in enfes golüyle gelen galibiyeti yine de 36 bin 58 taraftar yerinde izledi ve takımına destek oldu.

Süper Lig’de üçüncülük yarışı nefes kesiyor… Ama heyecandan değil yetersizliktenSüper Lig’de üçüncülük yarışı nefes kesiyor… Ama heyecandan değil yetersizlikten

Toplam 33 bin 410 kişi maçlara gitti

Ligin geri kalanında oynanan maçlardaysa taraftar sayısının azlığı dikkat çekti. Sekiz maça toplam 33 bin 410 seyirci gitti. Bu rakam Galatasaray’ın Gaziantep maçını yerinde izleyen seyirci sayısından 2 bin 648 daha az olarak kayıtlara geçti.

Üçüncü maçında stadyum boş kaldı

Özellikle ligin üçüncü sırasında bulunan ve burası için mücadele veren Trabzonspor’un sahasında Kasımpaşa’yı ağırladığı maçta yalnızca 6 bin 371 taraftarın olması dikkat çekti. Öte yandan en çok seyirci ortalamasına sahip Anadolu takımlarından Adana Demirspor’un da Hatayspor’u konuk ettiği maçta yalnızca 7 bin 312 seyirci tribündeki yerini aldı.

Süper Lig'in şarkısı: Ararım seni her yerde, taraftar nerede?Süper Lig’in şarkısı: Ararım seni her yerde, taraftar nerede?

Beşiktaş’ın Anadolu’nun köklü ekiplerinden Sivasspor’a konuk olduğu maçsa daha içler acısı bir sahneyi ortaya çıkardı. Sivas’ta bir pazar öğleden sonra saat 16.00’da oynanan karşılaşma için 25 bin seyirci kapasiteli Sivas 4 Eylül Stadyumu’na yalnızca 5 bin 451 taraftar gitti.

İki maçta dört haneli sayı yakalanamadı

Süper Lig’de oynanan Karagümrük-Rizespor maçında tribünde yalnızca 887 kişi vardı. 77 bin kişilik Olimpiyat Stadı’nda bu sayı kapasitenin yüzde 1’inin biraz üzerinde doluluk anlamına geldi. Öte yandan küme düşme hattını yakından ilgilendiren İstanbulspor-Samsunspor maçında da yalnızca 732 kişi stadyuma giderek maçı canlı takip etti.

Hasan Arat: Önceliğim transferHasan Arat: Önceliğim transfer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.