Shakhtar Tete için FIFA’ya başvuruyor

Ukrayna kaynaklı haberlere göre Shakhtar Donetsk, Tete’nin Galatasaray’a transferini FIFA’ya şikayet etmeye hazırlanıyor.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Tete Galatasaray'ın başını yakabilir.

Tete’nin transferi Türk futbolunda bu yazın en çok tartışılan olaylarından biri olmuştu. Türkiye’ye gelen ve Bodrum’da tatil yapan oyuncu uzun süre menajeriyle beraber İstanbul’da takım aradı. En başta Fenerbahçe’yle adı geçen Tete, sarı-lacivertli takıma transfer olmadı. Resmi kanallardan yapılan açıklamaya göre Tete’nin transferi Fenerbahçe adına teknik ve hukuki açılardan uygun durmuyordu. Fenerbahçe’nin açıklamasındaki “hukuki” ibaresi soru işareti yarattı. Oyuncu 6 ay kalan kontratını feshedip serbest kalmıştı. FIFA, Ukrayna’da oynayan yabancı futbolcuların kiralık olarak yurtdışına transferini serbest kılıyordu. Ancak 6 ay kala oyuncunun sözleşmesini feshedip bonservisini elin alması içinde soru işaretleri barındırıyordu.

Galatasaray artık onunla uçacak: Yeni kanat Tete!Galatasaray artık onunla uçacak: Yeni kanat Tete!

Dün sabah saatlerinde Ukrayna kaynaklı Terrikon’un haberine göre Brezilyalı futbolcunun sözleşme feshinin Shakhtar tarafından şikayet edileceği belirtildi. Habere göre Ukrayna ekibi tek taraflı feshetme hakkının olmadığını kanıtlamaya çalışacak. Haberde Galatasaray’ın Ukrayna Premier Lig takımlarıyla mukaveleleri olan yabancı futbolcuların savaş nedeniyle bu sözleşmeleri tek taraflı olarak askıya alıp, başka takımlara transfer olabileceğine dair FIFA kuralına güvendiği belirtildi. Fakat Shakhtar’ın iddiasına göre oyuncu savaş devam ederken ülkeye döndü. Bundan dolayı da söz konusu FIFA kuralının geçersiz sayılması gerektiğini düşünüyorlar. Ukrayna ekibi söz konusu transferden ötürü hem Galatasaray hem de oyuncuya yaptırım uygulanmasını istiyor. Sarı-kırmızılılar oyuncuyla 4+1 senelik sözleşmeye imza atmış, yılda 2.8 milyon Euro maaş, 3.1 milyon Euro imza parası vermişti.

İsmail Kartal: Bir daha da kağıttan okumamİsmail Kartal: Bir daha da kağıttan okumam

Okan Buruk endişe etmiyor

Olimpija Ljubljana maçı öncesi açıklamalarda bulunan Okan Buruk Tete konusunda “Bu benim alanım değil. Kulübümüzün ve kulübümüzün avukatlarının alanı. Bir sorun olacağını düşünmüyorum. FIFA her zaman oyuncunun oynamasından yana kararlar verir” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.