Galatasaray, Portekizli hakem Nobre’yi şikayet etti

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile oynanan maçın hakemi Antonio Nobre'yi 5 sayfalık hazırlanan özel dosyayla UEFA'ya şikayet etti. Hazırlanan dosyaya göre Nobre, Video Yardımcı Hakem (VAR) protokolünü çiğredi.

Spor 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Portekizli hakem Nobre'nin verdiği kararlar hâlâ tartışılıyor.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki dördüncü maçında Bayern Münih’e 2-1 mağlup oldu. Sarı kırmızılılar, hatalı kararlar verdiği düşündükleri maçın hakemi Portekizli Antonio Nobre için harekete geçti.

Almanya’daki maçın 80. dakikasında Harry Kane topu ağlara gönderirken, yardımcı hakem Pedro Martins ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu sırada VAR sistemi bozuldu ve saha kenarındaki monitörde pozisyon gösterilemedi. Orta hakem Antonio Nobre, ekranda çizgi çekilemediği için protokol gereği yan hakemin kararına uymak durumundaydı. Ancak VAR odasındaki Tiago Martins ve Juan Martinez ile iki kez konuşarak golü verdi.

İlkay Gündoğan: Galatasaray Bayern'e karşı 3 puanı hak ettiİlkay Gündoğan: Galatasaray Bayern’e karşı 3 puanı hak etti

Yaşananları araştıran ve VAR protokolünün çiğnendiğini iddia eden Galatasaraylı yetkililer, hukuki yollardan hakkını aramaya başladı. Portekizli orta hakem Antonio Nobre, UEFA’ya 5 sayfalık hazırlanan özel dosyayla şikayet edildi.

Fenerbahçe – Başakşehir maçında gol iptal edilmişti

2018-19 sezonunda Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşmada VAR sistemi arıza yapmıştı. Başakşehir’in 82. dakikada Elia ile attığı nizami gol VAR’da incelenemediği için yan hakemin uyarısıyla verilen ofsayt kararı geçerli olmuştu. Mücadele 0-0 sona ermişti.

Münih'teki Ali Sami Yen'de Galatasaray'a yazık olduMünih’teki Ali Sami Yen’de Galatasaray’a yazık oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.