Ergin Ataman’dan Panathinaikos yeşil ışık: Obradovic…

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman’ın sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Panathinaikos’la görüştüğünü açıklayan Ataman, Atina’ya gelmeye sıcak baktığını belirtti.

Spor 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ergin Ataman, yeni Obradovic olmak istiyor!

Son iki sezonun EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes, Will Clyburn’ü de transfer ettikten sonra bu sezona üç sene üst üste şampiyonluk parolasıyla girmişti. Ancak bir türlü uyum yakalayamayan kadro hayal kırıklığı yarattı ve play-off dışında kaldı.

Play-off dışında kalınmasının kesinleşmesinin ardından Ergin Ataman’la yolların ayrılıp ayrılmayacağı sorusu daha sesli sorulmaya başlandı. Ergin Ataman da Yunan basınına verdiği son demeçte adeta bu sorulara yanıt verdi.

NBA'in savunma bakanı Jaren Jackson olduNBA’in savunma bakanı Jaren Jackson oldu

Ataman: Yeni Obra olmak isterim

Ataman verdiği demeçte öncelikle Panathinaikos’la görüşmelerin olduğunu doğruladı ve şu sözleri söyledi: “Görüşmelerin olduğu doğru. Şu anda söyleyebileceğim tek şey konuyla alakalı iyi hislerimin olduğu. Bazı içten görüşmeler sonunda söyleyebileceğim, pozitif hislere sahip olduğum. Ayrıca eğer Efes‘ten ayrılırsam, Panathinaikos ilk tercihim olacak.”

Ataman, Fenerbahçe ve Panathinaikos  efsanesi olan Obradovic  örneğini vererek “Eğer gelirsem Panathinaikos’un yeni Obradovic‘i olmak istiyorum” dedi.

Yunan basınında manşet Ergin Ataman!

Bu açıklamalar dün Yunan spor medyasında manşetleri süsledi. Zeljko Obradovic, 13 sezon geçirdiği Panathinaikos kariyerinde 5 EuroLeague şampiyonluğu, 11 Yunanistan Ligi şampiyonluğu ve 7 Yunanistan Kupası zaferi yaşamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.