Fenerbahçe’den Efes’e tarihi fark! Ergin Ataman taraftarla kapıştı

Fenerbahçe, yarı final serisi ilk maçında Anadolu Efes’i 108-66 mağlup etti. Maçın son çeyreğinde Ergin Ataman, tribüne doğru hareketlenip bir taraftarla tartıştı. Taraftar salon dışına alındı.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Beko'dan Anadolu Efes'e tarihi fark.

Basketbol Süper Ligi’nde yarı final heyecanı başladı. Ataşehir’de Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i konuk etti. Serinin ilk maçına iyi başlayan taraf potaya atak eden ve basketler bulan Anadolu Efes oldu. Televizyon molasının ardından sertliği artıran ve boş atış imkanlarını iyi değerlendiren ev sahibi çeyreği 11-0 seri yakalayarak 23-17 önde tamamladı.

Anadolu Efes cephesi ikinci çeyrekte de play-off sertliğini gösteremedi. Dyshawn Pierre ve Nigel Hayes-Davis ikilisi hem savunmada hem hücumda Fenerbahçe’nin fiziksel üstünlük kurmasını sağladı. İyi savunma yapmaya başlayan Kanarya hızlı hücum sayılarıyla da farkı açtı. İlk yarı 51-37 bitti.

Monaco, Fransa Basketbol Ligi’nde B takımla mücadele edebilirMonaco, Fransa Basketbol Ligi’nde B takımla mücadele edebilir

İkinci yarıda maçın kaderi değişmedi. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüzdesini düşürmeyen Sarı Kanarya, güçlü rakibinin direncini kırdı. Efes’te Ergin Ataman hem ikinci hem üçüncü çeyrekteki molalarda oyuncularına sert tepki gösterdi. Ayrıca Anadolu Efes oyuncularının ikinci yarıya soyunma odasından başlangıca 1.30 dakika kala dönmeleri dikkat çekti. Normalde takımlar soyunma odasından 5-6 dakika kala dönüp ısınmak için şut atmaya başlamış olurlar.

Son çeyreğin başında Doğuş Balbay, Egehan Arna gibi oyuncularını oyuna sokan Ataman adeta teslim bayrağını çekti. 10 dakikalık kısma 77-54 giren Fenerbahçe’de dengeli skor dağılımı dikkat çekiciydi.

Maça son damga, tartışma oldu

Maçın bitimine 7 dakika 22 saniye kala Fenerbahçe aradaki farkı 30 sayının üzerine çıkarmıştı. O sırada Ergin Ataman sinirle arkasındaki tribüne yöneldi ve bir taraftarla tartışma yaşadı. Zorlukla sakinleştirilen Ataman benche yönlendirilirken tartıştığı taraftar salon dışına alındı. Maçın son bölümü bu gergin bir ortamda oynandı. Fenerbahçe her geçen dakika farkı daha da açtı ve sahadan 108-66 galip ayrıldı. Bu sonuçla Efes, lig tarihindeki en farklı yenilgisini aldı.

Sarı-lacivertlilerde 7 oyuncu çift hanelere çıktı. Toplam 17 üçlük isabeti bulan Fenerbahçe’de Johathan Motley 17, Hayes-Davis 15, Samet Geyik 12, Tarık Biberoviç 11, İsmet Akpınar 11, Scottie Wilbekin 11 ve Pierre 10 sayıyla oynadı. Oyuna giren herkesin skor katkısı verdiği Fenerbahçe’ye karşı Anadolu Efes’te Elijah Bryant 13, Vasilije Micic ve Ante Zizic 10’ar sayıyla oynadılar.

Seride ikinci maç 5 Haziran Pazartesi günü 20.00’de yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak.

Jasikevicius Barcelona’da kalmak için maaşında yüklü indirimi kabul edebilirJasikevicius Barcelona’da kalmak için maaşında yüklü indirimi kabul edebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.