Jasikevicius Barcelona’da kalmak için maaşında yüklü indirimi kabul edebilir

Barcelona, basketbol şubesinde büyük çaplı indirime gitmeyi düşünüyor. Görevde kalıp kalmayacağı belli olmayan koç Sarunas Jasikevicius’un Barcelona’da kalabilmek için maaşında yüklü bir indirimi kabul edebileceği iddiası ortaya atıldı.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Saras, Barça'da kalmak için indirime razı.

Barcelona’da basketbol şubesi, bu yaz radikal adımlar atmaya hazırlanıyor. EuroLeague dörtlü finalinde Real Madrid’e elenerek yine kupa hedefinden uzak kalan takımda ekonomik olarak küçülme kaçınılmaz görünüyor. Bu küçülmeden payını alacak isimlerden biri de koç Sarunas Jasikevicius.

Aslına bakılırsa Jasikevicius’un takımın başında kalıp kalmayacağı dahi belirsizliğini koruyor. Ancak Mundo Deportivo’nun haberine göre Litvanyalı, takımın başında kalmak istiyor ve bunun için ücretinde gözle görünür bir indirime gitmeye hazır.

Batiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttımBatiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttım

Habere göre Saras, eski maaşında yüzde 10-20 arası bir indirime razı. Litvanyalının Katalan kulübe maliyeti 3.5 milyon Euro. Vergi kesintileri çıkınca Saras’ın cebine giren miktar ise 2 milyon Euro.

İspanya Ligi çeyrek finallerinde Valencia’ya karşı alınan galibiyetin ardından konuşan Saras, “Oyuncuların Barça’daki kariyeri ne zaman biter bilmiyorum ama benimki koç olarak yeni başlıyor değil mi? Şu kadar lig, şu kadar kupa, şu kadar EuroLeague kaybettiğime dair rakamlar var. Şu an bu sezon için sadece lig kaldı. Kontratımın olup olmamasını önemsemiyorum, bu ligi kazanmak istiyorum, gerçekten” değerlendirmesinde bulundu.

Motosikletliler Sertaç Şanlı'nın 25 bin euro’luk saatini çaldıMotosikletliler Sertaç Şanlı’nın 25 bin euro’luk saatini çaldı

Barcelona’nın yüzde 25 oranında bütçe küçültmesine gitmesi ve 2019-20 sezonunda olduğu gibi 30 milyon Euro bandına düşmesi bekleniyor. Basketbol takımı 2006’dan bu yana düzenli olarak zarar ediyor. 2021’de zararın boyutu 34.6 milyon Euro’ya kadar ulaşmıştı. Barcelona, EuroLeague’i kazandığı 2010 yılından bu yana ise 300 milyon Euro’nun üzerinde harcama yaptı. Mundo Deportivo’nun bir diğer haberine göre bu seneyle beraber kulübün süreçteki harcaması 337.6 milyon Euro’ya kadar dayandı.

Konuyla alakalı çıkan diğer haberlere göre maaşında ciddi bir indirim talep edilen Mirotic, kulüpten ayrılmayı düşünüyor.

Barcelona basketbolda bütçe küçültüyor... Sertaç Şanlı iddiasıBarcelona basketbolda bütçe küçültüyor… Sertaç Şanlı iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.