Barcelona basketbolda bütçe küçültüyor… Sertaç Şanlı iddiası

Kaunas’taki EuroLeague Final Four organizasyonunda Real Madrid’e elenerek büyük hayal kırıklığı yaşayan Barcelona, basketbol şubesinde küçülmeye gitmeye hazırlanıyor. Barcelona ile sözleşmesi biten Sertaç Şanlı'ya Fenerbahçe'nin talip olduğu belirtiliyor.

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Barcelona basketbolda küçülmeye gidiyor.

Sertaç Şanlı’nın da formasını giydiği Barcelona, basketbolda ekonomik küçülmeye gitmeye hazırlanıyor. Litvanyalı koç Sarunas Jasikevicius’un sezon sonunda görevine devam edip etmeyeceği bilinmezliğini korurken, kulübün birçok şubesinde küçülmeye gitmeye hazırlanan Barcelona’da söz konusu küçülmeden nasibini alacak şubelerden biri de basketbol kısmı olacak.

Euroleague Final Four: Veni, vidi, nasıl oldu?Euroleague Final Four: Veni, vidi, nasıl oldu?

Mundo Deportivo’nun haberine göre Barça için normal şartlarda yüzde 10-15 civarında düşünülen küçülmenin yüzde 20-25’leri bulacağı tahmin ediliyor. Nikola Mirotic, Jan Vesely, Thomas Satoransky gibi yıldızları kadrosunda barındıran Barcelona, yıllardır Final-Four aşamasına gelip o noktada hayal kırıklığı yaşıyor. 2021 finalini Anadolu Efes’e kaybeden Blaugrana, 2022 ve 2023’te yarı final aşamasında Real Madrid’e elendi.

Takımın genel menajerlik görevini üstlenen efsane gard Juan Carlos Navarro’nun, an itibarıyla 44 milyon Euro civarında olan takım bütçesinde yüzde 20-25 düşüşle birlikte 30-35 milyon Euro civarına yeni bir takım kurması beklenecek.

Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim - Ömer Kutluay...Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim – Ömer Kutluay…

İlk talep Mirotic’ten

Mundo Deportivo’daki habere göre Barcelona’nın indirim talebinde bulunduğu ilk isim yıldız oyuncu Nikola Mirotic. 2019’dan beri Katalan kulübünde oynayan Mirotic, bilhassa kritik maçlarda sergilediği performansla eleştiriliyor. Nikola, Real Madrid’e kaybedilen Final Four maçında da beklentinin altında kaldı. Mirotic, kadronun en çok kazanan oyuncusu ve BasketNews’teki habere göre oyuncu net 5 milyon Euro alıyor. NBA’den ani dönüşü transfer olduğu zaman olay yaratan yıldızın Barcelona’ya vergiler dahil maliyeti 11 milyon Euro. Barça’nın, oyuncunun maaşında yüzde 50 gibi bir oranda indirime gitmesini istediği belirtildi.

Mirotic, Kaunas’taki üçüncülük maçı ardından “2025’e kadar sözleşmem var ve bu süre bitene kadar takımda kalmayı düşünüyorum” demişti. Ancak oyuncu maaşında indirime gitmezse Barcelona’nın Mirotic’le yolları ayırmak için çözüm arayışına gireceği söyleniyor.

Sertaç Şanlı için Fenerbahçe söylentisi ortaya atıldı.

Sertaç Şanlı’nın sözleşmesi bitiyor

2021 yazında Barcelona’nın yolunu tutan ve iki kez Final Four heyecanı yaşayan temsilcimizi Sertaç Şanlı’nın takımıyla olan sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor. Sertaç, sezonun bitiminin ardından yeni anlaşma görüşmelerinin başlayabileceğini ancak yeni maceralara yelken açmanın da bir seçenek olduğunu söylemişti. BasketTr’nin haberine göre yerli rotasyonundaki kaliteyi daha da artırmak isteyen Fenerbahçe’nin Sertaç Şanlı’ya teklif yaptığı konuşuluyor. Aynı habere göre Fenerbahçe, Berk Uğurlu ve Onuralp Bitim’e de teklif götürecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.