Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim – Ömer Kutluay…

Türkiye'de basketbola damga vuran isimlerden İbrahim Kutluay'ın oğlu Ömer Kutluay, Anadolu Efes'le U14 Türkiye şampiyonluğunu kazanırken hem sayı kralı, hem de en değerli oyuncu oldu.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ömer Kutluay, basketbol kariyerine aynı babası gibi sayı kralı olarak başladı.

1990’lı yıllarda Fenerbahçe altyapısından çıkan bir genç basamakları birer birer tırmandı. Küçük, Yıldız ve Genç takımların hepsinde oynadı. Antrenörü Murat Özgül’ün onun üzerine titriyordu. Daha 16 yaşında A Takım kadrosunda yer almaya başladı. 1992 yılında A Takım kadrosunda kalıcı hale geldi. Yılın genç oyuncusu seçildi. O isim daha sonra Fenerbahçe’nin yıldızı ve sayı kralı İbrahim Kutluay’dı.
Fenerbahçe altyapısından başladığı karilerinde Efes, AEK, Panathinaikos, Ülkerspor, Seattle SuperSonics, PAOK ve İTÜ formaları giydi. Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu 100. yıl kadrosuna kaptanlık yaptı. 2005’te model Demet Şener ile evlendi. 27 Mart 2009’da bir oğulları oldu. İsmini Ömer Kutluay koydular.

Ömer Kutluay’ı ilk kutlayanlardan birisi babası oldu.

Ömer Kutluay sayı kralı oldu

O Ömer büyüdü, 14 yaşına bastı. Fenerbahçeli olmasına rağmen babası onu Anadolu Efes altyapısına verdi. Ömer’in takımı U14 Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası finalinde Fenerbahçe’yi 80-65 mağlup ederek namağlup şampiyon oldu.  Final maçında 36 sayı, 5 ribaunt ve 5 asistle oynaylan Ömer Kutluay turnuvanın hem sayı kralı hem de en değerli oyuncusu oldu.

Basketbol Gençler Ligi’nde Fenerbahçe ve Anadolu Efes güldüBasketbol Gençler Ligi’nde Fenerbahçe ve Anadolu Efes güldü

İlk defa Milli Takım’a seçildi

Ömer Kutluay, 29 Mart’ta Türkiye -Romanya maçında ilk defa U14 Milli Takımı forması giydi. Bulfaristan’da düzenlenen turnuvada babası İbrahim Kutluay tribündeydi. Kutluay maçtan sonra Sabah gazetesine yaptığı açıklamada “Maçta Ömer’den çok ben heyecanlandım. Oğlumla gurur duyuyorum” dedi.

Ömer Kutluay Romanya karşısında ilk defa Milli Takım forması giydi.

Türk basketbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan olan İbrahim Kutluay, oğlunun sayı kralı olması ve en değerli oyuncusuyla birlikte bir koltukları bir kez daha kabardı. Hem Euroleague hem Türkiye hem Yunanistan’da şampiyonluklar kazanan bir babanın oğlu olarak Ömer Erdoğan kariyerine harika bir başlangıç yaptı. Boynuz kulağı geçecek mi? bunu da zaman gösterecek.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.