Basketbol Gençler Ligi’nde Fenerbahçe ve Anadolu Efes güldü

Basketbol Gençler Ligi’nde hem kızlar hem erkekler kategorisinde final heyecanı yaşandı. Kadınlarda Fenerbahçe BOTAŞ’ı geçerek; erkeklerde Anadolu Efes Gaziantep Basketbol’u yenerek mutlu sona ulaştı.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
BGL'de zafere uzanan Anadolu Efes ve Fenerbahçe oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu, basketbol altyapısı için son derece önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. 15.30’da BGL Kızlar Kategorisi finalinde Fenerbahçe ve BOTAŞ karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen mücadeleden galip çıkan taraf 72-64’le Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe’de İrem Erdik, 14 sayı, 9 ribaunt, 8 asist ve 23 verimlilik puanı ile Eda Kılıç En Değerli Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. Öte yandan A takım forması da giyen isimler Selin Rachel Gül 14 sayı, 14 ribaunt; Elif İstanbulluoğlu 14 sayı 10 ribaunt üretti. BOTAŞ cephesinde Işık Su Güven’in 20 sayısı şampiyonluğa yetmedi.

Beşiktaş 107 atarak lige tutunuyor; Galatasaray play-off'a gidiyorBeşiktaş 107 atarak lige tutunuyor; Galatasaray play-off’a gidiyor

Günün ikinci final karşılaşması saat 18.30’da Anadolu Efes ve Gaziantep Basketbol arasında oynandı. Olağanüstü bir çekişmeye ve keyifli basketbola sahne olan mücadelenin ilk 3 çeyreğinde üstünlüğü elinde bulunduran ekip geçen senenin şampiyonu Gaziantep Basketbol’du. Ancak Efes son çeyrekte kaptan Karahan Tuan Efeoğlu’nun da oyunuyla geri döndü. Maçı 94-88 kazanan lacivert-beyazlılar mutlu sona uzandı. Anadolu Efes’te Emre Melih Tunca 27 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistlik performansıyla maçın en değerli oyuncusu seçildi. Karahan Tuan Efeoğlu 24 sayı ve 6 ribauntla oynadı. Gaziantep’te Emir Arda Sivas’ın 35 sayısı şampiyonluğa yetmedi.

Kadınlar geliyorKadınlar geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.