Beşiktaş 107 atarak lige tutunuyor; Galatasaray play-off’a gidiyor

Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş Büyükçekmece’yi 107 sayı atarak geçti ve lige tutundu, Gaziantep Basket, Konyaspor'dan sonra küme düşen ikinci takım oldu. Öte yandan play-off 'ta iki eşleşme kesinleşti.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Basketbol Süper Ligi'nde kümeye tutundu.

Basketbol Süper Ligi son haftasında birbirinden kritik maçlar oynandı. Haftaya kümede kalma mücadelesi içinde giren takımlardan Beşiktaş, rakibi Gaziantep Basketbol’a karşı averaj avantajını elinde bulunduran taraftı. Dolayısıyla aynı galibiyete sahip iki takımdan Beşiktaş kendi maçını kazanması durumunda ligde kalmayı garantileyecekti.

Butler ve arkadaşları geri dönüyor, Miami evine çantası dolu gidiyorButler ve arkadaşları geri dönüyor, Miami evine çantası dolu gidiyor

Siyah-beyazlılar, son haftada oynanan Büyükçekmece karşılaşmasına evinde büyük bir destekle başladı. Taraftarın coşkusuyla beraber farkı açan Kara Kartal, ilk periyodu 26-15 önde kapadı. Beşiktaş ikinci çeyrekte de hız kesmedi ve devre 51-32 bitti. Akatlar Spor Salonu’nu dolduran kalabalık desteğine devam ederken Beşiktaş’ın baskın hücum performansı sürdü. Üçüncü çeyrek 78-50 sona ererken siyah-beyazlıların kümede kalma ihtimali de gittikçe arttı. Beşiktaş farkı daha da açarak maçı 107-69 kazandı ve kümede kalmayı garantiledi.

Beşiktaş’ta sezon ortası transferlerinden Allerik Freeman 23 sayıyla öne çıktı. Michal Skolowski 18 sayı ve 8 ribauntla mücadele etti. Jackson Cartwright 16, Jordan Usher ise 14 sayıyla oynadı.

Euroleague'de finalin adı: Olympiakos - Real MadridEuroleague’de finalin adı: Olympiakos – Real Madrid

Gaziantep mağlubiyetle veda etti

Beşiktaş maçıyla aynı saatte oynanan Gaziantep Basketbol – Darüşşafaka mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu. Play-offta 6. sırayı kapma amacıyla sahaya çıkan Daçka, ligde kalma mücadelesi veren rakibini 99-95 yendi ve son derece değerli bir galibiyet aldı. Daçka’da Markel Starks 19; Can Korkmaz, Doğuş Özdemiroğlu ve Ercan Osmani 17’şer sayıyla oynadı. Gaziantep lige veda ederken Daçka normal sezonu 6. bitirdi. Bu sonuçla beraber Bahçeşehir Koleji’ni 92-79 mağlup eden Tofaş normal sezonu 7. sırada tamamladı ve play-off çeyrek finalinde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Antep küme düşen ikinci takım, Daçka’dan kritik galibiyet

Galatasaray play-off resminin içinde

Sezona istediği gibi başlayamayan ve henüz iki hafta önce koç değişikliğine giden Galatasaray, son haftada Manisa BB’yi konuk etti. Play-offtaki son koltuk için kritik mücadeleyi Galatasaray 84-79 kazandı. Son çeyreğe iki sayı geriden giren sarı-kırmızılılar rakibine 24-17’lik üstünlük kurdu ve normal sezonu 8. sırada bitirmeyi başardı. Galatasaray’da Dylan Ennis 23, Angelo Colairo 18 sayıyla oynadı. Zvezdan Mitrovic’in öğrencileri play-off çeyrek finalinde Türk Telekom’un rakibi oldu.

Sezonu 5. bitiren Bursaspor ve 6. bitiren Darüşşafaka’nın çeyrek final serisindeki rakipleri bugün 13.00’te oynanacak Merkezefendi Belediyesi – Anadolu Efes maçının ardından belli olacak.

Bir süper yıldız doğuyor! NBA'ye gelmeden insanları sokağa çıkardıBir süper yıldız doğuyor! NBA’ye gelmeden insanları sokağa çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.