NBA’de All-Star formatı değişti: Eskiye dönüş

NBA yönetiminden yapılan açıklamaya göre şubat ayındaki All-Star organizasyonu eskisi gibi Doğu-Batı takımları arasında oynanacak.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
NBA All-Star'da eski sistem geri geldi.

NBA, All-Star organizasyonunda eski sistemin döndüğünü açıkladı. Bu sezon Indianapolis’te düzenlenecek All-Star hafta sonu organizasyonunda pazarı pazartesiye bağlayan gece oynanan maçın Doğu Konferansı ve Batı Konferansı takımları arasında oynanacağı bildirildi.

NBA, 1951’den beri düzenli olarak devam eden All-Star organizasyonunda Doğu-Batı maçı sistemini 2018’de değiştirdi. 6 kez yeni düzenle oynanan karşılaşmanın rekabetçilik konusunda istenen seviyede olmaması eski sisteme dönüşü sağladı.

Neden değişmişti?

NBA yönetimi, eski ilgiyi fazlasıyla kaybeden All-Star maçına yeni bir sistem getirmek istedi. Buna göre Doğu ve Batı Konferansı’nda en fazla oyu alan iki oyuncu takım kaptanı olacaklar, en fazla oyu alarak seçilen 11’er oyuncuyu havuz içinden takımlarına seçeceklerdi. Kaptanlı sistemde ön plana çıkan isim LeBron James olurken maçların da formatı değişmişti. Her periyot kendi içinde bir skora sahipti ve kazanan takım adına anlaşmalı bir vakfa bağış yapılıyordu. Sonunda 3 periyodun skorları toplanıyor ve son çeyrekte belli bir barem belirlenerek, o skora ulaşan takım maçı kazanıyordu. Bu sistemde 2018’den 2022’ye 5 kez LeBron kaptanlığındaki takım kazandı. Ancak 2023’te bu kez Giannis Antetokounmpo’nun takımı LeBron’un takımını 184-175 mağlup etti.

Geriye dönüş

Skordan da anlaşılacağı üzere formatın değişme nedeni geride kaldı. Rekabetçilik yine kayboldu ve ciddiyet azaldı. 73.’sü Indianapolis’te 18 Şubat gecesi oynanacak All-Star maçının eski sistemle Doğu ve Batı Konferansı ekiplerini karşı karşıya getireceği duyuruldu. İlk olarak 1951’de Boston’da oynanan karşılaşma 66 kez yapıldı ve bu maçları Doğu ekipleri 37, Batı ekipleri 29 kez kazandı. NBA, 15’er takımlı iki konferanstan oluşuyor. Bu konferanslarda yer alan takımdaki oyuncular, taraftarlar ve gazeteciler tarafından oylanıp All-Star olmaya çalışıyorlar. All-Star seçilen 24 isim, bu özel gecede boy gösteriyor.

NBA'in en zengini LeBron James: İlk 10'da bir Yunan bir SırpNBA’in en zengini LeBron James: İlk 10’da bir Yunan bir Sırp

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.