Bir sporcunun sezonuna mal olan çıkıntı: Cleveland’ın yüksek parkesi tartışma konusu

NBA’de geçtiğimiz günlerde oynanan Cleveland Cavaliers-Miami Heat maçında Heat oyuncusu Dru Smith şutu engellemek adına sıçradı, indiği yerde parkenin çıkıntılı olmasından dolayı bacağından sakatlık yaşadı ve sezonu kapadı.

Spor 27 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Dru Smith'in sakatlığı NBA çevresinden tepki topladı.

Cleveland Cavaliers’ın Miami Heat’i ağırladığı NBA karşılaşmasında son derece üzücü bir olay meydana geldi. Dünyanın 1 numaralı basketbol organizasyonu olarak kabul edilen ligde ihmalkarlık bir sezona mal oldu.

Miami Heat’in 26 yaşındaki oyuncusu Dru Smith’in rakibinin şutunu bozmak adına yükseldi. Smith, Cavaliers benchinin önüne düştü. Ayağı, benchteki koltukların altında, parkenin bittiği ve altındaki zeminle çıkıntı oluşturduğu yere geldi. Hal böyle olunca Smith’in bileği korkunç şekilde burkuldu, burkulmadan kaynaklı bacağa binen yükle beraber yaşadığı çapraz bağı sakatlığıyla sezonu kapadı.

Gelen bilgilere göre 1994 Ekim ayında hizmete giren Rocket Mortgage Fieldhouse Center’ın parke bitim noktasında yaklaşık 25 cm’lik bir çıkıntı var. Bunun sebebi aynı zamanda buz hokeyi maçları için de kullanılan salonda zeminin alt kısmında buz olması. Hal böyle olunca Dru Smith’in düştüğü yerde böyle bir sakatlıkla karşılaşması son derece normal.

Ömer’li Utah 4 maç sonra güldüÖmer’li Utah 4 maç sonra güldü

Konuyla alakalı açıklama yapan Miami Heat koçu Erik Spoelstra “Böyle bir olayın yaşanması belki de ligin konu hakkında önlem almasını sağlayabilir. Zeminle alakalı bir şey değişecek mi bilmem ama artık bu olay ben ve oyuncularımın zihninde yer edindi” dedi.

Heat ardından aynı salona konuk olan ilk takım Los Angeles Lakers’ta da maç öncesi konu parke zeminle salonun ana zemini arasındaki 25 cm’lik boşluktu. Kariyerinin 11 sezonluk bölümünü bu salonda geçiren ve tarihi performanslara imza atan yıldız basketbolcu LeBron James “Bence de ligin bununla ilgilenmesi lazım” dedi. Lakers koçu Darvin Ham de “Bu kesinlikle bakılması gereken bir şey” şeklinde NBA yönetimine çağrıda bulundu. Gard Austin Reaves de durumun son derece korkutucu olduğunu belirtti.

Cavs koçu JB Bickerstaff de NCAA’de sahaların bu şekilde parke kısmının yerden yüksek olduğunu, bunların da sorun yarattığını, kendi evlerindeki saha için de takımdaki oyuncuların buna alıştığını ancak konuk takımlar adına her zaman risk olduğunu anlattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.