Butler ve arkadaşları geri dönüyor, Miami evine çantası dolu gidiyor

NBA’de Miami Heat, Doğu Konferansı final serisi ikinci maçında Boston Celtics’i 111-105 mağlup etti ve 2-0’lık avantajla evine döndü. Heat, son çeyrekte çift haneli farkla geride olduğu maçı Jimmy Butler önderliğinde kazandı.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Butler ve Miami, Boston'dan iki maç birden çalıp götürdü.

Mental direnç, yalnızca kritik ilk maçı kaybettikten sonraki maça iyi başlamakla gösterilmiyor. NBA play-offlarında hele de karşınızda dümeninde Jimmy Butler olan Miami Heat varsa 48 dakikanın tamamını aynı konsantrasyon ve hırsla, sinmeden oynamanız şart. Şayet Grant Williams’ın yaptığı hatayı yapıp bir de gardı indirirseniz, o inen gardın arkasına korkusuzca saldıracak bir Miami Heat’le karşı karşıya kalırsınız.

Beşiktaş lige tutunuyor; Galatasaray play-off'a gidiyorBeşiktaş lige tutunuyor; Galatasaray play-off’a gidiyor

İlk maçın son çeyreğinde hiç şut isabeti bulamayan ve sayı çıkaramayan Jayson Tatum, eleştiri oklarının hedefine yerleşmişti. İkinci maça belki de ilk maçta yaşanan mağlubiyetin etkisiyle çok da iyi giremeyen Celtics’te uyandırma servisi, Tatum oldu. İlk çeyrekte 12 sayı atan yıldız takımının 25-24’lük üstünlüğü yakalamasını sağladı.

Bir süper yıldız doğuyor! NBA'ye gelmeden insanları sokağa çıkardıBir süper yıldız doğuyor! NBA’ye gelmeden insanları sokağa çıkardı

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf Celtics olsa da Miami Caleb Martin’in öne çıktığı 14-0’lık seri yakalayarak geri döndü ve devreyi 54-50 önde kapadı. Üçüncü çeyrekte Jayson Tatum tekrar sahne aldı ve öne fırlayan taraf Boston oldu. Celtics son çeyreğe 83-75’lik avantaj götürdü.

Çeyreğin hemen başında farkı çift hanelere çıkaran Celtics için maç sonunda en çok hatırlanan an, Grant Williams’ın Jimmy Butler’a yaptığı faulün ardından yaşanan gerginlik oldu. Söz konusu gerginlik, Miami’nin ve Butler’ın maçı çevirdiği sekansın başlangıcı niteliğindeydi. O an 96-87 geride olan Heat, savunmada vidaları sıktı, hücumda faul çizgisine gitmeye başladı ve maçın sonunda önde olan taraf olmayı başardı. Miami, 111-105 ile seride 2-0’lık üstünlüğü yakaladı ve evine olağanüstü bir avantaj taşıdı.

Jimmy Butler karşılaşmayı 27 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle tamamladı. Bam Adebayo 22 sayı, 17 ribaunt ve 9 asist üretti. Caleb Martin ise galibiyete 25 sayılık katkı sağladı. Boston’da Jayson Tatum’ın 34 sayısı galibiyeti getirmedi. Seride üçüncü maç pazarı pazartesiye bağlayan gece 03.30’da Miami Heat’in ev sahipliğinde oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.