Boston süpürgeyi kırdı, tarih yazmanın eşiğine geldi

NBA’de Boston Celtics, konferans final serisi 6. maçında Miami deplasmanından 103-102 galibiyetle döndü ve seriyi 3-3’e getirdi. 3-0’dan geri gelerek durumu eşitleyen Boston, evindeki son maçı kazanması halinde tarihte bir ilke imza atacak ve 3-0 geri düştüğü seriyi kazanan ilk takım olacak.

Spor 29 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Boston Celtics, seriyi 7. maça taşıdı.

Doğu Konferansı final serisi 6. maçında Miami, Boston’ı ağırladı. 3-0 öne geçtikten sonra üst üste iki maçta seriyi bitirme fırsatını kullanamayan Heat, önemli parçalarından Malcolm Brogdon’ın oynayamadığı Boston’ı mağlup edip finale bileti almak için sahadaydı. Boston ise arkasına aldığı rüzgarla tarih yazma yolunda yeni bir adım atma amacındaydı.

Maç karşılıklı basketlerle başladı ancak periyot sonunda 34-29 öne fırlayan ekip Celtics oldu. İkinci çeyreğe üst üste üçlüklerle başlayan rakibine çizgiye giderek direnç gösteren Celtics bir ara farkı çift hanelere taşıdı. İlk yarı sonunda Jimmy Butler devreye girdi ve fark dörde düştü, soyunma odasına 57-53 Boston üstünlüğüyle gidildi.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe 'rahat' başladıAnadolu Efes ve Fenerbahçe ‘rahat’ başladı

Üçüncü çeyrekte karşılaşmada adeta yedinci maç sertliği vardı. Bu sertlikten karlı çıkan Boston oldu. Fark bir ara 78-65’le 13’e kadar yükseldi. Bu kez de Kyle Lowry devreye girdi ve fark 7 sayıya indi. Son çeyreğe iyi başlayan Miami oldu, fark 1 sayıya kadar indi ancak 4.56 kala fark Boston lehine 10 sayıya kadar çıktı. Bu andan itibaren Jimmy Butler yine devreye girdi, üst üste basketler ve serbest atışlarla fark yaratan isim, 3 saniye kala üç sayılık denerken faule maruz kaldı. 3 atışın tamamını sayıya çeviren Butler takımını 103-102 öne geçirdi. Boston son hücumda Marcus Smart’la üçlük denedi, top çemberin iki tarafına çarptı çıktı. Ancak Derrick White topu son salisede tamamladı ve maçı kazandırıp seriyi 7. maça uzattı.

Derrick White’ın bu basketiyle beraber tarihi 7. maçın kapısı açıldı. Jayson Tatum 31 sayı, 12 ribaunt; Jaylen Brown 26 sayı, 10 ribaunt, Marcus Smart 21 sayıyla oynadı. Son saniye basketiyle seriyi uzatan White 11 sayı üretti. Miami’de Jimmy Butler 24 sayı, 11 ribaunt ve 8 asist; Caleb Martin 21 sayı, 15 ribaunt üretti.

Süre tartışması

Maçta en çok tartışma yaratan konulardan biri Jimmy Butler’a faul yapılan pozisyonda sürenin durduğu andı. Hakemler pozisyonu tekrar izleyerek sürenin ne zaman durdurulması gerektiğini netleştirdiler. Ancak bazı sosyal medya paylaşımlarında sürenin daha az kalması gerektiğini savunanlar oldu. Derrick White’ın topu 0.2 saniye kala tiplediği düşünülürse, son maç öncesinde de şayet son maçı Boston kazanır ve tarih yazarsa da hakemlerin verdiği süre kararı fazlasıyla tartışılacak.

Tarihin peşinde

Eğer Boston Celtics, pazartesiyi salıya bağlayan gece 03.30’da kendi evinde oynayacağı maçı kazanırsa, 3-0 geri düştüğü seriyi galip bitiren ilk takım olacak. Şayet Miami bu maçtan galip çıkarsa, 8. sıradan play-off yapıp finale kadar giden tarihteki ikinci takım olma unvanına erişecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.