Steph Sabrina’yı geçiyor, McClung ikinci kez uçuyor… İşte All-Star cumartesi gününde yaşananlar

NBA All-Star Cumartesi etkinlikleri geride kaldı. Mac McClung ikinci kez üst üste Smaç Yarışması şampiyonu oldu. Stephen Curry üç sayı kapışmasında WNBA yıldızı Sabrina Ionescu'yu geride bıraktı. Üç sayı yarışması şampiyonu Damian Lillard oldu.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mac McClung Smaç Yarışması'nda zafere uzandı.

NBA All-Star hafta sonu heyecanı cumartesi etkinlikleriyle devam etti. Gecenin ilk etkinliğinde yetenek yarışması için üç takım karşı karşıya geldi.

Pacers takımı Tyrese Haliburton (Pacers), Bennedict Mathurin (Pacers), Myles Turner (Pacers) gibi oyuncularla zafere ulaştı. Girdiği draftlarda birinci sıradan seçilen Paolo Banchero (Magic), Anthony Edwards (Timberwolves), Victor Wembanyama (Spurs) gibi oyuncuların oluşturduğu takım ilk turda elenirken Scottie Barnes (Raptors), Tyrese Maxey (76ers), Trae Young (Hawks) gibi oyuncuların oluşturduğu All-Star takımı finalde Pacers ekibine boyun eğdi.

Lillard üst üste ikinci kez…

Gecenin ikinci yarışmasında ligin önde gelen sekiz şutörü üçlük yarışmasında kozlarını paylaştı. Damian Lillard ikinci kez üst üste üç sayı yarışması şampiyonu oldu. 2007 ve 2008’deki Jason Kapono’dan sonra ilk kez bir basketbolcu NBA Üç Sayı Yarışması’nı üst üste ikinci kez zafere uzandı. Daha önce Larry Bird, Craig Hodges, Mark Price ve Peja Stojakovic gibi isimler yarışmayı üst üste iki kez kazanmışlardı.

Tarihi yarışmanın galibi Curry

NBA All-Star hafta sonu tarihinde ilk defa bir erkek ve kadın basketbolcu üç sayı yarışmasında karşı karşıya geldi. WNBA All-Star etkinliğinde 27 şutun 25’ini atarak 2023 yazına damga vuran Sabrina Ionescu tarihin en iyi şutörü kabul edilen Stephen Curry ile kozlarını paylaştı. New York Liberty’nin yıldızı Sabrina Ionescu’nun 26 puan kazandığı akşamda Stephen Curry 29 puanla rakibini geride bıraktı ve kapışmayı kazanan isim oldu.

McClung unvanı vermedi

G-League’de Delaware Blue Coats forması giyen Mac McClung geçen sezonun ardından bu sene de Smaç Yarışması’nı şampiyon olarak tamamladı. Genel anlamda hayal kırıklığı yaratan yarışmada özellikle Boston Celtics forması giyen Jaylen Brown’ın performansı sosyal medyada büyük eleştiri topladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.