Alperen Şengün’den kariyer gecesi: Rekor üstüne rekor kırdı!

NBA'de Türkiye'yi temsil eden Alperen Şengün San Antonio Spurs'e karşı parkeye çıktığı maçta kariyer gecesini yaşadı. 45 sayı atıp kariyer rekorunu kırdığı maçta pek çok farklı rekora da imza atan milli basketbolcu göğüs kabartmaya devam etti.

Spor 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün'ün NBA'de sergilediği 'Masterclass' tüm hızıyla sürüyor.

Basketbolun zirvesi NBA’de mücadele eden Alperen Şengün göz kamaştırmaya devam ediyor. Sezon başından beri sergilediği etkili performansla All-Star’ın kapısından dönen 21 yaşındaki basketbolcu takımı Houston Rockets’ın San Antonio Spurs’le karşılaştığı maçta tabiri caizse elinde eteğinde ne varsa parkeye döktü. Rakip çembere 45 sayı bırakıp kariyer rekoru kırdığı maçta bir NBA maçında en fazla skor üreten Türk basketbolcu olma unvanını da eline geçiren Şengün farklı kategorilerde de rekorlar kırmayı başardı.

 

Wembanyama’ya karşı adeta döktürdü

Houston Rockets’ın Teksas derbisinde San Antonio Spurs’ü ağırladığı maç pota altındaki Avrupalı yıldızların mücadelesine de sahne oldu. Milli Basketbolcu Alperen Şengün ve Fransız Victor Wembanyama’nın karşılaştığı maçta gözler iki genç yıldıza çevrildi. LeBron James sonrası en büyük genç yetenek olarak gözüken Wemby karşısında mücadele veren Alperen Şengün Fransız yıldızın üstünden 45 sayı bulduğu gecede adeta “Ben buradayım!” dedi. Houston Rockets’ın rakibini 114-101 yendiği maçı 45 sayı, 16 ribaunt, üç asist, beş top çalma ve bir blokla tamamlayan Alperen takımının zafere ulaştığı gecede aslan payının sahibi oldu.

Grafik: AA

NBA tarihine adını kazıdı

Muhteşem performansıyla ağızları açık bırakan Alperen Şengün ismini NBA tarihine yazdırmayı başardı. Bir maçta en az 45 sayı, 15 ribaunt, beş top çalma istatistiklerine ulaşan beşinci oyuncu olan 21 yaşındaki yıldız bu başarıya en genç yaşta erişen NBA oyuncusu olarak da tarihe geçti. NBA’de daha önce Anthony Davis iki kez, Joel Embiid, James Harden ve John Drew birer kez bu performansı sergilemişti.

Mehmet Okur’u geride bıraktı

NBA’de şampiyonluk yüzüğü kazanan, bunun yanında All-Star’a seçilme başarısı da gösteren ilk ve tek Türk olma özelliğini üzerinde taşıyan Mehmet Okur 12 Ocak 2009 tarihinde takımı Utah Jazz’in Indiana Pacers’ı 120-113 mağlup ettiği maçta 43 sayı atmıştı. Bu performansıyla NBA’de bir maçta en fazla sayı atan Türk oyuncu olma rekorunu 15 yıldır elinde bulunduran Okur bayrağı Alperen Şengün’e devretmiş oldu. Alperen attığı 45 sayıyla Okur’un 43 sayılık performansını ikinci sıraya itti. Listenin ilk beş sırasında 39 sayıyla Hidayet Türkoğlu, 38 sayıyla Mehmet Okur ve 37 sayıyla yine Hidayet Türkoğlu var.

Rekorlara doymadı

Kariyer rekorlarını sadece sayıyla sınırlı tutmayan Alperen Şengün beş kez top çaldığı maçta bu kategorinin de en yüksek rakamına ulaştı. 37 dakika sahada kaldığı maçta topu çembere 32 kez gönderen Alperen en çok deneme yaptığı maçı geride bırakırken 19 kez isabet bulup yüzde 60’lık ortalamayı yakalamayı başardı. Ayrıca yayın gerisinde iki isabet bulan Şengün çizgiden de 5/7’lik isabet oranı tutturdu.

Koç Udoka Alperen’i övdü

Karşılaşma sonrası basından gelen soruları yanıtlayan Houston Rockets koçu Ime Udoka oyuncusu Alperen hakkında övgü dolu açıklamalar yaptı. “Alpi’nin sizin için oynadığı dominant basketbol hakkında ne söylersiniz” sorusunu yanıtlayan Udoka şöyle konuştu.

“Ligdeki en iyi savunmacılardan birine, Wembanyama’ya karşı parkeye çıktı. Direkt olarak onunla çarpışıp başarıya ulaşmak zorundaydı. Bunda harika iş çıkardığını söyleyebilirim.”

Tari Eason’ı unutmadı

Houston Rockets’ta Alperen’in takım arkadaşı olan Tari Eason karşılaşmadan sonra Alperen’in unutmadığı isim olarak dikkat çekti. Geçirdiği ameliyattan sonra sezonu kapattığı açıklanan Eason için maç sonu röportajında “Bu maçı Tari’ye gönderiyorum, onu çok seviyorum. Eskisinden de daha güçlü döneceksin, gelecek sezon senin yılın olacak” diyen Alperen hem takım arkadaşını mutlu etti, hem de Eason’ın annesini duygulandırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.