Kings’in kaderini değiştirdi ödülünü aldı

NBA’de yılın koçu ödülü Sacramento Kings’e 17 sezon sonra play-off yolunu gösteren Mike Brown oldu. Brown, birinci sıra oylarının tamamını alarak yılın koçu olan tarihteki ilk isim oldu.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
NBA'de yılın koçu Mike Brown!

Söz konusu NBA olduğunda son dönemin en çok konuşulan takımlarından biri Sacramento. Zira bundan önceki 17 sene boyunca tarihler nisan ayının ortalarını göstermeye başlandığında kimse onların adını dahi anmıyordu. 17 sene sonra gelen play-off başarısı, haliyle bireysel ödülleri de beraberinde getiriyor.

De’Aaron Fox geçtiğimiz günlerde ilk kez verilen yılın clutch oyuncusu ödülünü kazanmıştı. Maçların en kritik anlarında en iyi olan oyuncuya verilen ödül Sacramento’ya bu sezon birçok kritik maçı kritik anda kazandıran Fox’a gitmişti. Fox’un bambaşka bir oyuncuya, Sacramento’nun da bambaşka bir takıma dönüşmesini sağlayan Mike Brown da oy verenler tarafından bu başarısının mükafatını aldı. Brown, oy kullanan 100 yazar ve yorumcunun tamamının birinci sıra oylarını alarak NBA’de yılın koçu seçildi.

NBA’de ilk defa verilen ödül De’Aaron Fox oldu: Kritik anların oyuncusuNBA’de ilk defa verilen ödül De’Aaron Fox oldu: Kritik anların oyuncusu

Brown, ödülü kazandıktan sonra yaptığı ilk açıklama şu sözleri dile getirdi: “Buraya gelmemdeki temel nedenlerden biri takıma liderlik yapmamdı. Bu tarz başarılar her zaman kazanılmıyor, kazanınca mutlu oluyorsunuz. Sacramento’da olmaktan çok mutluyum. Taraftarlar ve şehir olağanüstü.”

Mike Brown, aynı ödülü daha önce 2008-09 sezonunda Cleveland Cavaliers’ı çalıştırdığı dönemde kazanmıştı. Kings, bu sezonu 48-34 gibi bir dereceyle bitirdi ve tüm ligde 7. en iyi dereceye sahip takım oldu. Kings’in en son ilk 7’de olduğu sezon 2003-04 sezonuydu. Son play-off yolculuğunu 17 sene önce yapan takım Brown’la beraber yeniden aynı yola girdi.

Daigneault ve Mazzulla takip etti

Oylamada ikinci sırayı alan isim Oklahoma City Thunder koçu Mark Daigneault olurken üçüncü sıra Doğu Konferansı’nın iddialı ekiplerinden Boston Celtics’in koçu Joe Mazzulla’ya gitti.

Mike Brown kariyerinde ikinci kez bu ödüle layık görüldü!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.