2022 EuroCup finali sırasında Dusan Alimpijevic’in pantolonu yırtılmış

Bursaspor büyük başarıya imza atarak 2022’de EuroCup finaline kadar yükseldi. Koç Dusan Alimpijevic, o tarihi günde başına gelen talihsiz ve komik olayı anlattı.

Spor 9 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Dusan Alimpijevic'ten ilginç itiraf ve anı.

Bursaspor takımı, 2021-22 sezonunda Avrupa basketbolunun en flaş başarılarından birine imza attı. Görece mütevazı bir kadroyla yola çıkan ekip 8. sıradan girdiği EuroCup eleme aşamasında rakiplerini bir bir geride bıraktı ve finale kadar yükseldi. Bu başarı yolculuğundan en büyük pay sahiplerinden koç Dusan Alimpijevic, Virtus Bologna deplasmanında oynanan final maçında yaşadığı enteresan talihsizliği anlattı. Koç “Olay ilk çeyrekte gerçekleşti. Pantolonun sesini duyabildim bile, bir anda patladı: Bam! Ne olduğunu anladım ve hemen gidip sandalyeye oturdum. Pantolonumu kontrol ettim ve arkada büyük bir açıklık olduğunu fark ettim. Ön taraf o kadar yırtılmamıştı. İlk çeyrek olduğu için mola da alamıyordum. Görünmemek için sandalyede oturmaya devam ettim. Sonra mola aldım, ayağa kalktım ve arkamı döndüm. Ekibe bana pantolon bulmaları gerektiğini söyledim.” dedi.

Beşiktaş'tan iddialı sözler: Bize inanınBeşiktaş’tan iddialı sözler: Bize inanın

Alimpijevic daha sonra işin komik kısmını şu sözlerle anlattı: “Arkamızda Türkiye’den sponsorlar, yöneticiler vardı. Beni çeyrek sonunda beklediklerini söylediler. Ben de ceketimi bağlayarak koşarak gittim. Taraftarlar bana bir şey oldu sandı. O an bayılacakmış gibi hissettim. Bir şekilde tünele girdim ve yönetimden insanlar boxerlarıyla beni bekliyordu! Üç adam pantolonunu çıkarmıştı, yetişkin filmi sahnesi gibiydi. İlkinin pantolonunu denedim, olmadı. İkincisininki oldu, onu giyip geri döndüm.”

Bursa finalde Bologna’ya mağlup olmuş ve sezonu ikincilikle tamamlamıştı ancak takımın bu yolculuğu yalnızca Türk basketbol kamuoyunca değil Avrupa basketbolunda büyük takdir toplamıştı.

EuroCup'ta gruplar belli oldu: Beşiktaş ve Türk Telekom'un rakipleri açıklandıEuroCup’ta gruplar belli oldu: Beşiktaş ve Türk Telekom’un rakipleri açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.