Fenerbahçe’den gard hamlesi: Arturs Zagars

Fenerbahçe, Dünya Kupası'nda sergilediği performansla Avrupa takımlarının dikkatini çeken gard Arturs Zagars'ı kadrosuna kattığını açıkladı. Sarı-lacivertliler 23 yaşındaki oyuncuyla 3 senelik sözleşme imzaladı.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Arturs Zagars Fenerbahçe Beko'da.

Fenerbahçe basketbol takımında yeni sezon yapılanması ve hazırlıkları devam ederken uzun vadeli bir hamle geldi. Geçtiğimiz Dünya Kupası’nda Letonya formasıyla iyi bir performans ortaya koyan ve Avrupa’nın üst düzey takımlarının dikkatini çeken gard Arturs Zagars Fenerbahçe’ye transfer oldu. Kulüp, oyuncuyla 3 senelik sözleşme imzalandığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Zagars, 3 senelik anlaşmanın ilk senesini Litvanya takımlarından BC Wolves’ta geçirecek. Wolves, EuroCup’ta mücadele ediyor ve grup aşamasında Beşiktaş’la aynı grupta yer alıyor.

21 Nisan 2000 Riga, Letonya doğumlu oyuncu 2017’de Badalona’ya transfer oldu. Sırasıyla Prat ve Braunschweig gibi takımlarda kiralık olarak forma giyen Zagars son olarak 2022-23 sezonunu Litvanya ekiplerinden Nevezis formasıyla geçirdi. Oyuncu bu takımda 22 Litvanya Ligi maçına çıktı 15.4 sayı, 4.4 asist, 3.0 ribaunt, 1.1 top çalma ortalamaları yakaladı. Zagars son olarak Letonya’nın beşinci olduğu Dünya Kupası’nda12.4 sayı (%55.6 iki sayı, %41.7 üç sayı), 7.4 asist, 2.6 ribaund, 15.3 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu. Letonya, Litvanya’ya karşı oynadığı 5.’lik mücadelesini Zagars’ın 17 asistlik olağanüstü performnasıyla kazandı. Oyuncu gösterdiği etkileyici performansla beraber turnuvanın en iyi ikinci beşinde yer aldı.

İspanya’nın ‘Süper’i Real Madridİspanya’nın ‘Süper’i Real Madrid

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.