EuroCup’ta gruplar belli oldu: Beşiktaş ve Türk Telekom’un rakipleri açıklandı

Gelecek sezon EuroCup'ta ülkemizi yine iki takım temsil edecek. Ancak bu kez Türk Telekom ve Bursaspor yerine Türk Telekom ve Beşiktaş EuroCup sahnesinde ülkemizin bayrağını dalgalandıracak. Bu temsilcilerimizin rakipleri de dün yapılan açıklamayla belli oldu.

Spor 8 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
EuroCup'ta yeni sezon grupları belli oldu.

Bu sezon EuroCup sahnesine geri dönen Beşiktaş A Grubu’nda yer aldı. Siyah-beyazlılar Hapoel Tel-Aviv, Joventut Badalona, Cedevita Olimpija Ljubljana, Paris Basketball, Umana Reyer Venezia, Wolves Vilnius, Hamburg, Prometey ve London Lions’la eşleşti. Beşiktaş sportif direksiyona Bursaspor’dan Nedim Yücel’i getirmiş ve koçluk görevine 2021-22’de Bursaspor’la EuroCup finali oynayan Dusan Alimpijevic’i getirmişti. Siyah-beyazlılar Berk Uğurlu, Egehan Arna, Yiğit Arslan, Berkan Durmaz gibi yerli hamelelerinin yanı sıra Derek Needham ve Angel Delgado gibi önemli yabancı hamleleri de yaptı ve dikkat çekici bir yaz geçirerek yeni sezon için iddialı hale geldi.

EuroCup’ta geçen sezon final oynayan temsilcimiz Türk Telekom’sa B Grubu’nda yer aldı. Telekom; son şampiyon Gran Canaria, Buducnost, Ulm, Bourg en Bresse, Lietkabelis, Aris, Trento, Slask Wroclaw ve Cluj’la eşleşti. Telekom’da Erdem Can dönemi bitmiş ve Nenad Canak’la beraber yeni bir sayfa açılmıştı. Transfer çalışmalarıyla beraber yeni bir sayfa açmaya çalışan başkent ekibi EuroCup’ta en az geçen sezonki kadar iddialı olmak istiyor.

NBA’de sezon içi turnuvası başlıyor: İlk organizasyon Las Vegas’taNBA’de sezon içi turnuvası başlıyor: İlk organizasyon Las Vegas’ta

Format değişti

EuroCup’ta fazlasıyla tartışılan format değişti. Geçen sezona dek iki gruptan ilk 8 takım son 16’da eşleşiyordu. Tek maçlı eleminasyon sistemiyle sıralamada önde olan takımın evinde oynanan maçlarla final yolculuğu belirleniyordu. Finalde de tarafsız saha yerine normal sezon derecesi daha iyi olan takım maça ev sahipliği yapıyordu. Geçen sezon Gran Canaria deplasmanına giden Türk Telekom’da takım otobüsünü kullanan şoför koç Erdem Can’ın kendisini müziğin sesini kısmak adına uyarmak için ayağa kalktığı sırada frene basmış ve koçun sakatlanmasına yol açmıştı. Bu durum formatın değişmesi ve en azından finalin tarafsız bir sahada oynanaması gerektiğini fikrine yol açmıştı.

EuroLeague yönetimi eleştirileri dikkate aldı ve turnuvada sistem değişti. Artık ilk sırada yer alan takımlar bir sonraki tura geçecek. Gruplarını ilk ikide bitiren takımlar direkt olarak çeyrek finale kalacaklar. 3-6 ve 4-5 eşleşmelerinden çıkan takımlardan 4-5 galipleri 1. sırayla 3-6 galipleri 2. sırayla eşleşecekler. Çeyrek final tek maçlı eleme sistemiyle normal sezonu önde bitiren ekibin evinde oynanacak. Yarı finalden itibarense best of three yani iki maç kazananın zafere uzanacağı seriler oynanacak. Final aşaması da aynı şekilde oynanacak ve normal sezonu daha üst sırada bitiren takım ev sahibi avantajına sahip olacak.

İşte EuroCup’ta yeni format.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.