NBA’de sezon içi turnuvası başlıyor: İlk organizasyon Las Vegas’ta

Amerikan Basketbol Ligi NBA’de yeni bir format hayata geçiyor. Normal sezon maçlarını daha çekici hale getirmek adına tasarlanan yeni sistemde ilk dörtlü final heyecanı Las Vegas’ta 7-9 Aralık tarihlerinde yaşanacak.

Spor 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
NBA'de sezon içi turnuvası vakti.

NBA, uzun bir süredir normal sezonda gereğinden fazla maç oynandığı eleştirisiyle karşı karşıyaydı. 82 maçlık uzun maratonun maç kalitesini düşürdüğü ve savunmaların önemsenmediği, heyecanın kısıtlı kaldığı mücadeleleri ortaya çıkardığı konuşuluyordu. Lig yönetimi söz konusu eleştirilere göğüs germek ve maçlardaki rekabetçiliği artırmak adına yeni yollar arıyordu. Sezon içi turnuva bu yollardan biri olarak görülüyordu. Sıkışık takvimi daha da sıkıştırması konusundan endişe edilen sezon içi turnuvası hayata geçiyor.

ESPN’in haberine göre NBA, ilk sezon içi turnuvasını EuroLeague’deki Final Four formatında 7 Aralık – 9 Aralık tarihlerinde düzenleyecek. Las Vegas kentinin ev sahipliği yapacağı turnuvada şampiyonluk maçı haricindeki maçlar normal sezon istatistiklerine kaydedilecek. Turnuvaya dair grup aşamaları ve diğer detaylar cumartesi akşamı Komisyoner Adam Silver ve oyunculardan Victor Wembanyama, Paolo Banchero, Cade Cunningham, Anthony Edwards, Trae Young gibi yıldızların katılımıyla açıklanacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu: İşte temsilcilerimizin rakipleriBasketbol Şampiyonlar Ligi’nde gruplar belli oldu: İşte temsilcilerimizin rakipleri

Turnuvanın formatıyla alakalı gelen bilgiler şöyle: Her konferansta 3’erden olmak üzere 6 grup belirlenecek. Bu gruplar, takımların geçen sezon elde ettikleri derecelere göre şekillenecek. 5’er takımın olduğu grupta her takım 4’er maç yapacak. Grubunu lider bitiren takımlar eleme etabına geçiş yapacaklar. Eleme etabında wild card sahibi iki takım daha yer alacak. Bu iki takım, grubunu lider bitiremeyenler arasından en iyi dereceye sahip takımlar olacak. Eleme etabı finale kadar tek maçlı eleminasyon sistemiyle devam edecek. Yarı final ve final maçları Las Vegas’ta düzenlenecek Final Four organizasyonunda yapılacak.

WNBA’de benzeri yapılıyor

Amerika’nın kadın basketbol ligi WNBA, birkaç sezondur Commisioner’s Cup adı altında bir turnuva düzenliyor. Turnuva kapsamında oynanan maçlar final karşılaşması hariç normal sezon maçı olarak da değerlendiriliyor. NBA’de de benzer bir sistem hayata geçiriliyor. Amaç da az önce belirtildiği gibi normal sezon maçlarındaki heyecanı artırıp, mücadelecilik seviyesini yukarı çıkarmak ve ilgiyi üst seviyeye taşımak.

EuroLeague’de pazarlamanın şampiyonu Fenerbahçe!EuroLeague’de pazarlamanın şampiyonu Fenerbahçe!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.