EuroLeague’de pazarlamanın şampiyonu Fenerbahçe!

EuroLeague Devotion Pazarlama Ödülleri sahiplerini buldu. Bu alanda en iyi 3 takıma dağıtılan ödülün bu sezonki kazananı temsilcimiz Fenerbahçe olurken ikinci Anadolu Efes, üçüncü Paris Basketbol oldu. İkinci olan Efes, büyük ödülün sahibi Fenerbahçe’yi tebrik etti.

Spor 5 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, EuroLeague pazarlama ödülünün sahibi.

EuroLeague’de Devotion Pazarlama Ödülleri sahiplerini buldu. 2022-23 sezonu boyunca yaptığı yenilikçi ve yaratıcı pazarlama hamleleriyle ödüle aday olan kulüpler arasında Altın Ödülü alan ekip temsilcimiz Fenerbahçe oldu. Gümüş Ödül bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes’e giderken Bronz Ödül sahibi EuroCup’ta mücadele eden Paris Basketball’a gitti.

Maskot ve müze faktör

Fenerbahçe’nin ödüle ulaşmasındaki en büyük faktörler olarak yeni açılan ve Türkiye’de bir ilk olan basketbol müzesi gösterildi. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yer alan müzenin şimdiden 30 bin ziyaretçi kabul ettiği vurgulanırken Fenerbahçe’nin maç günü deneyimini geliştirecek yeniliklere imza attığı da vurgulandı. Öne çıkan yeniliklerden biri olarak “Sarı Kanarya” isimli taraftar arasında “Yellow” olarak bilinen maskota da dikkat çekildi. Sezon başında tanıtılan Yellow, zaman geçtikçe taraftarın sevgilisi haline gelmişti. Sezon sonuna doğru sosyal medya hesabı da açılan Yellow’un Twitter’da 50 binden fazla takipçisinin olduğu da EuroLeague tarafından vurgulandı.

Fenerbahçe’nin bu sezon bilet gelirlerini yüzde 70 oranında artırdığı ifade edilirken salonda Çocuk Kulübü’nde 5 binden fazla çocuğun ağırlandığı ve maç önü şovlarında Türkiye’de ilk kez ateş şovlarının yapıldığı söylendi.

Son şampiyon ikinci oldu

2021-22 sezonundaki ödülü kazanan Anadolu Efes ise ikinci sırayı aldı. İkincilik ödülünün açıklandığı metinde Efes’in 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından bölge halkına yapılan yardımlar ve bölgedeki canlıların sevki için gösterilen çabalara vurgu yapıldı.

Efes’ten Micic’e vedaEfes’ten Micic’e veda

Buzlar eriyor

Bundan yaklaşık 1 ay önce oynanan play-off yarı final serisinde Fenerbahçe ve Anadolu Efes kıyasıya mücadele etmiş ve Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadelelerin sonunda ortam gerilmişti. Fenerbahçeli yöneticilerle taraftarlar arasında yaşanan gerginliğe polis müdahale etmek zorunda kalmıştı. Son maçın ardından Fenerbahçe’nin basketbol şubesinden sorumlu yöneticisi Sertaç Komsuoğlu, Anadolu Efes koçu Ergin Ataman’ın kendilerine yönelik kışkırtıcı hareketler yaptığı öne sürmüştü. Bu gergin ortamın ardından Pazarlama Ödülleri’nin dağıtılması sonrası Anadolu Efes, birincilik ödülünü kazanan Fenerbahçe’yi sosyal medya hesabı üzerinden tebrik etti. Bu durum, iki kulüp arasında özellikle Ergin Ataman’ın Anadolu Efes’i çalıştırdığı yıllarda tırmanan gerginliğin dindiğine ve buzların erdiğine işaret etti.

Üçüncülük Paris’e

Geçtiğimiz sezon ilk defa EuroCup’ta mücadele eden Paris, maçlarından birini Fransa Açık Tenis Turnuvası’nın da oynandığı ünlü kort Philippe Chatrier’de oynadı. Sahanın hazır duruma getirilmesi için teknik problemlerin giderilmesinin yaklaşık 10 ay sürdüğü ve yapım aşamasında 30 kulüp üyesiyle beraber anlaşmalı üniversitelerden 170 gönüllünün çalıştığı belirtildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.