EuroLeague’den ırkçılığa tolerans yok

EuroLeague'in 14'üncü haftasında Olimpiakos'un Valencia Basket ile karşı karşıya geldiği maçta bir Olympiacos taraftarı Joseph Bisang’a ırkçı saldırıda bulundu. Taraftarın cezası belli oldu.

Spor 17 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
EuroLeague yönetiminden ırkçı saldırıya sert yanıt.

Irkçılık hayatın acı gerçeklerinden biri. Bu gerçeklik spor sahalarında da sıklıkla yüze çarpıyor. Özellikle UEFA ve FIFA’nın organizasyonlarında “Say No To Racism” sloganıyla karşı durmaya çalıştığı, İspanya’da geçen sezon başta Vinicius Jr olmak üzere birçok farklı sporcuya farklı şekillerde yapıldığını gördüğümüz ırkçılık illeti bu kez parkelere taşındı.

EuroLeague’in 14. haftasında Yunanistan’da oynanan Olympiacos – Valencia maçında hakem Joseph Bisang, maçın bitimine 26 saniye kala hakem masasına geldi. Bisang, saha kenarından kendine ırkçı saldırıda bulunulduğunu ve “maymun” dendiğini belirtti. Olympiacos söz konusu taraftarın maçlara girmesinin ömür boyu yasaklandığını “Olimpiacos her zaman ırkçılığın karşısında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu yüzden bugün takımımızın bir ‘taraftarının’ maçın hakemlerinden birine yönelik yaptığı sözlü saldırıyı tartışmasız bir şekilde kınıyoruz. Ayrıca kombinesinin iptal edildiğini, Barış ve Dostluk Salonu’na girişinin sonsuza dek yasaklandığını duyuruyoruz” sözleriyle açıkladı.

Fenerbahçe, Monaco önünde Saras'a 'Hoş geldin' dediFenerbahçe, Monaco önünde Saras’a ‘Hoş geldin’ dedi

EuroLeague de taraftarın ömür boyu EuroLeague maçlarından men edildiğini belirtti. Antrenörler Birliği’nden yapılan açıklamada “Olympiakos’un hızlı reaksiyonu ve hakem Joseph Bissang’a ırkçı hakarette bulunan taraftarın derhal ömür boyu men edilmesi bundan sonra bir ölçüt olmalıdır. Geçen yıllarda, özellikle hakemlere karşı kabul edilemez bir saygısızlığa tanık olduk. Antrenörler, oyuncular ve hakemler bir arada: EuroLeague basketbolunda ırkçılığa yer yok!” sözleri yer aldı.

Taraftar dışında takımın da saha kapatma cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Ancak EuroLeague’den dün gece saatlerinde gelen açıklamada “Euroleague Basketball, Olympiacos Piraeus ve diğer tüm kulüpler, çeşitliliği kutlama ve saygıyı teşvik etme, basketbolu taraftarları birleştirmek için kullanma ve etkinliklerinde bu değerlere aykırı her türlü eyleme karşı sıfır tolerans politikası uygulama konusunda kararlıdır” sözlerine yer verildi ve herhangi bir saha kapatma açıklaması yapılmadı.

Kartal, Anadolu Efes'i de pençelediKartal, Anadolu Efes’i de pençeledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.