Fenerbahçe, Monaco önünde Saras’a ‘Hoş geldin’ dedi

Yeni koçu Sarunas Jasikevicius'la ilk maçına çıkan Fenerbahçe, EuroLeague'de Monaco'yu 86-74 yenerek kötü gidişi durdurdu.

Spor 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, EuroLeague'de kendi evindeki altıncı maçtan da galibiyetle ayrıldı.

EuroLeague’in 14. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Fransa’nın Monaco takımını 86-74 yenerek yeni başantrenörü Sarunas Jasikevicius’la çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı. Müsabakanın ilk çeyreğinde pota altında daha etkili olan Fenerbahçe, buna karşın hızlı hücumlarda potasında sayıyı görünce ilk dört dakika 10-10’luk eşitlikle geçildi. Wilbekin’in 3 sayılık atışı ve ardından Hayes-Davis’in basketiyle farkı 5’e çıkaran sarı-lacivertliler, ardından potasında basketi görerek televizyon molasına 15-12’lik üstünlükle girdi.

Televizyon molasının ardından Sertaç Şanlı’nın basketiyle skor 17-12’ye gelirken, ilk 5’te parkeye çıkan bütün oyuncular da sayı atmış oldu. Çeyreğin kalanında Yam Madar ve Dorsey’in sayılarına karşılık Monaco serbest atışlarla sayı bulurken, bu periyot 24-21 sona erdi. İkinci çeyrekte hücumda etkili olan Fenerbahçe Beko, savunma ribaundlarını da kazanarak farkı açtı. Sarı-lacivertliler devrenin bitimine dört dakika kala farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 40-30. Monaco’da James, bu periyodun son bölümünde üst üste bulduğu sayılarla farkı eriten isim oldu. Takımlar soyunma odasına 46-45’lik skorla gitti.

Itoudis: Fenerbahçe benim ailemItoudis: Fenerbahçe benim ailem

Hayes-Davis ikinci yarıda yıldızlaştı

İkinci devre karşılıklı top kayıplarıyla başladı. Fenerbahçe Beko’da Hayes-Davis ve Calathes’in sayıları farkı 5 sayıya kadar çıkardı: 54-49. Hayes-Davis, bu periyotta 11. sayısını atarak Fenerbahçe’de çift hanelere ulaşan ilk isim oldu. Sert savunma yaparak rakibine çok fazla atış şansı tanımayan sarı-lacivertli takım, hücum fırsatlarını da değerlendirerek bu çeyreği maçtaki en yüksek farka ulaşarak tamamladı: 68-57.

Müsabakanın son çeyreğinde iki takım da birçok hücumdan boş döndü. Bu periyodun ilk 5 dakikalık bölümünde Fenerbahçe yedi sayı bulurken, Monaco ise 8 sayı elde etti: 75-65. Kalan sürede sarı-lacivertli ekipte Guduric, Wilbekin ve Sertaç Şanlı’nın sayıları farkı 12 sayıya kadar yükseltti: 82-70. Sarı-lacivertliler farkı mücadele sonuna koruyarak parkeden 86-74 galip ayrıldı. Fenerbahçe, bu sonuçla 14. maçında yedinci galibiyetine imza atarken, Monaco ise altıncı yenilgisini aldı. Sarı-lacivertli takım bir sonraki karşılaşmada İstanbul’da Zalgiris Kaunas’ı konuk edecek.

Taraftarlar, Litvanyalı hoca Sarunas Jasikevicius’a yoğun tezahüratta bulundu.

Sarunas Jasikevicius: Birlikte savaşmamız gerekiyor

Fenerbahçe’de başantrenör Sarunas Jasikevicius, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Litvanyalı çalıştırıcı, hem taraftarın hem de kulübün kendisini çok sıcak şekilde karşıladığının belirterek karşılaşmanın ilk yarısında çok iyi olduklarını, ribaunt konusunda rakibe üstünlük kurduklarını dile getirdi. Küçük adımlarla ilerlemek istediklerini vurgulayan Jasikevicius, şöyle konuştu: “İkinci yarı savunmada iyiydik. Rakip 29 sayıda kaldı ve bu anlamda çok mutluyum. Bunun üzerine inşa ederek ilerlememiz gerekiyor. Önümüzde lig maçı var. Bu çok önemli. Türkiye Ligi’nde de çok iyi olmamız gerekiyor. Çalışmamız adına çok önemli bir fırsat. EuroLeague’de bir sonraki maç Zalgiris’le. Zalgiris bir play-off takımı ve onlara karşı oynamak her zaman zordur.”

Fenerbahçe Basketbol aklı için vakit şapkayı öne koyma vaktiFenerbahçe Basketbol aklı için vakit şapkayı öne koyma vakti

Mevcut kadrodaki üç oyuncuyla daha önce çalıştığını ve takımla yalnızca bir kez kısa bir antrenman yaptıklarını söyleyen 47 yaşındaki çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Birlikte çalışıp savaşmamız gerekiyor. Herkesi geliştirmeyi çok isterim. Önemli olan takım olarak başarılı olabilmemiz. Son 24 saat çok çılgınca geçti. Şu anda Asya’da mıyım, Avrupa’da mıyım bilmiyorum, kayıp bir durumdayım. Bu kadar kısa sürede büyük bir katkı sağlamam zor. Itoudis’in seviyesini hepiniz biliyorsunuz, bu nedenle çok fazla değişiklik yapmadan küçük dokunuşlarla oynadık. Ribauntlarda rakamların iyi olmadığını takımla konuştuk ve diğer takım bizden daha fazla şut atmamalıydı. Hücum ribaundları sayesinde daha fazla topa sahip olma şansımız oldu.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.