Hayaldi gerçek oldu! O çocuk büyümeden sahaya çıktı

2016'da Obradovic'le beraber poz veren Ömer Ege Ziyaettin bugün henüz 16 yaşına girmemişken Fenerbahçe formasıyla ilk maçına Tofaş karşısında çıktı. İşte lise öğrencisi Kıbrıslı gencin öyküsü...

Spor 5 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
2016'da Obradovic ile fotoğraf çektiren Ömer Ege Ziyaettin, oyun kurucu pozisyonunda oynuyor.

Fenerbahçe Basketbol Süper Ligi maçında Ataşehir’de Tofaş karşında farklı şekilde önde. Tribünlerdeki yaşları 10 ile 16 yaş arasında sarı lacivertli altyapı oyuncuları hep bir ağızdan bağırmaya başlıyor: Ömer Ege, Ömer Ege, Ömer Ege…

Salondaki seyirciler de katılıyor bu tezahürata. Litvanyalı koç Sarunas Jasikevicius bağırışlara kayıtsız kalmıyor. Maçın son dakikalarında 2008 doğumlu U16 oyuncusu Ömer Ege Ziyaettin’i sahaya sürüyor.

İlk yarıda oyuna giren ancak maça dokunamayan Ömer Ege, ilk üçlük denemesinde bloklanıyor. Tribünler yine de onu çılgınca destekliyor.

Maçın bitimine 2 dakika 37 kala şutunu potaya gönderiyor. Top çemberden geçtiği an Fenerbahçe benchi dahil bütün salon çılgına dönüyor.

10 dakika 19 saniye sahada kalan 16 yaşındaki oyuncu dörtte iki üçlükle altı sayı, bir ribaunt ve bir asistle maçı tamamlıyor. 109-77 biten karşılaşmadan sonra maç topu Ömer Ege’ye hediye ediliyor. Başta kaptan Melih Mahmutoğlu olmak üzere Fenerbahçeli oyuncular onu omuzlarına alıyor.

Ömer Ege Ziyaettin 20 Mayıs 2008 doğumlu ve 1.86 metre boyunda, solak bir şutör. Maçı anlatan Barbados Çıdal’ın ‘Siz 16 yaşında ne yapıyordunuz bilmiyorum ama Ömer Ege Ataşehir’i ayağa kaldırıyor’ dediği oyuncu kariyeri için büyük adım attı.

Lise öğrencisi gencin Fenerbahçe öyküsü sekiz yıl önce yani o sekiz yaşındayken başladı. Kıbrıslı gencin yeteneklerini fark eden Fenerbahçe altyapı hocaları onu sarı lacivertli takıma getirdi. Hatta o dönem Fenerbahçe’nin başında olan efsane başantrenör Zeljko Obradovic ile fotoğraf çektirdi.

U14’te oynarken Türkiye Şampiyonası’nda en iyi beş oyuncudan biri seçildi. Altyapı milli takımlarında yer aldı. Bu sezon Fenerbahçe U16 ve Basketbol Gençler Ligi’nde forma giydi. Zaman zaman Fenerbahçe A Takımı antrenmanlarına çıktı. Burada Sarunas Jasikevicius’un dikkatini çekti. Litvanyalı hoca onu Tofaş maçı kadrosuna aldı ve şans verdi. Belki de ileride büyük bir yıldız olacak basketbolcuya Fenerbahçe A Takımı’nın kapılarını açtı.

Üsküdar Amerikan Koleji’nde iyi bir öğrenci olan Ömer Ege maç sonu röportajına karşılaşmada oynanan topla gelerek şunları söyledi: “Öncelikle çok mutluyum, karşılaşmanın başında çok heyecanlıydım. Oyuna girdikten sonra hemen alıştım çünkü açıkçası çok uzun zamandır-aşağı yukarı 6-7 yıldır Fenerbahçe altyapısında oynuyorum. Bu takımda oynamak, yer almak benim için çok büyük bir hayaldi. Çok mutluyum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.