Anadolu Efes’te serbest düşüş sürüyor… Son darbe Karşıyaka’dan

Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, konuk ettiği Anadolu Efes’i 98-83 mağlup ederek Euroleague'de son 8 şansını kaybettikten sonra "Lige döneceğiz" diyen Anadolu Efes'in koçu Ergin Ataman'a bir darbe daha vurdu. Galatasaray ise Bahçeşehir'i uzatmada geçti.

Spor 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Üçüncülük yarışında Karşıyaka'dan hayati galibiyet

Son iki yılın Euroleague şampiyonu Anadolu Efes için işler yolunda gitmiyor. Hafta içinde ezeli rakibi Fenerbahçe Beko’ya yenilerek Euroleague’de son 8’e kalma şansını tamamen yitiren lacivert beyazlılar, Türkiye Süper Ligi’nde Karşıyaka’ya konuk oldu. Koç Ergin Ataman’ın Euroleague defterinin kapanmasında sonra söylediği “Lige odaklanacağız” sözünün parkeye nasıl yansıyacağı merak konusuydu. Üçüncülük dördüncülük yarışı için son derece kritik öneme sahip karşılaşma gergin başladı. Pınar Karşıyaka başantrenörü Ufuk Sarıca henüz ilk çeyrekte diskalifiye edildi. Konuk ekip ilk çeyreği 28-16 önde kapadı. Ancak maçın kalan bölümü hiç de Anadolu Efes’in istediği gibi gitmedi.

Vittorio Brown ve Jaylon Brown gibi isimlerin öne çıktığı Karşıyaka, ikinci çeyrekte farkı kapadı ve devre 47-47 bitti. Üçüncü çeyrekte de seyircisinin desteğiyle beraber tempoyu düşürmeyen Karşıyaka, 30-21’lik üstünlük kurduğu 10 dakikanın sonunda karar çeyreğine 77-68 önde girdi. Son çeyrekte bilhassa savunma sertliğini artıran ev sahibi, maçtan 98-83 galip ayrıldı.

Beşiktaş savunmasıyla zafere yürüdüBeşiktaş savunmasıyla zafere yürüdü

Karşıyaka’da Jaylon Brown attığı 23 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Angel Delgado karşılaşmayı 17 sayı ve 7 ribaundla tamamladı. Vittorio Brown da 17 sayı üretirken Midaugas Kuzminskas 16 sayı ve ribauntla oynadı. Anadolu Efes’te Elijah Bryant ve Will Clyburn 19’ar sayı atarken, Rodrigue Beaubois da 18 sayı üretti ancak bu performanslar galibiyete yetmedi.

Bu sonuçla beraber Pınar Karşıyaka 24. maçında 18. kez kazandı. Anadolu Efes ise 17 galibiyette kaldı ve rakibinin arkasında dördüncü sıraya düştü.

Kutlama için yeniden sahada

Pınar Karşıyaka koçu Ufuk Sarıca, maçın bitiminin ardından sahaya döndü ve galibiyeti takımıyla beraber kutladı. İlk çeyrekte diskalifiye olan Sarıca, büyük coşkuyu takım ve taraftarla beraber yaşadı. Pınar Karşıyaka, bu sezon ligde kendi sahasında oynadığı 12. maçında 10. galibiyeti aldı.

Galatasaray uzatmada güldü

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nin play-off potası için iddialı iki takımı Galatasaray Nef ve Bahçeşehir Koleji Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştı. Önemli maçta kazanan taraf uzatmalar sonucun 94-90’lık skorla Galatasaray oldu. Galatasaray’da Sadık Emir Kabaca 21 sayı, 6 ribaund ve 3 asistle oynadı. Bahçeşehir Koleji’nde ise tecrübeli isim Jamar Smith’in 30 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Galatasaray bu sonuçla beraber 11. galibiyetini aldı ve 7. sıraya çıktı. Bahçeşehir ise 15. yenilgisini alarak play-off potasının bir adım dışında kaldı.

Galatasaray uzatmada kazanmayı başardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.