Beşiktaş savunmasıyla zafere yürüdü

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde kümede kalma mücadelesi iyice kızıştı. Düşme hattında kurtulmaya çalışan Konyaspor Darüşşafaka’yı, Beşiktaş da Merkezefendi’yi mağlup etti.

Spor 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Küme mücadelesinde büyük çekişme

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde küme düşmeme mücadelesi veren Beşiktaş Emlakjet, sahasında ağırladığı Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i 70-59’la geçti. Özellikle ikinci ve dördüncü çeyrekteki savunma performanslarıyla etkili olan Beşiktaş Emlakjet’te Jordan Usher ürettiği 22 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Nikoloas Rogkavopoulos’un 25 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Beşiktaş böylece bu sezon sekizinci galibiyetini elde etti ve 14. sıradaki yerini korudu.

Beşiktaş savunmasıyla galip

Lider Telekom zorlu Tofaş deplasmanında kazandı

Telekom, Bursa’da zorlu Tofaş deplasmanında 94-91 kazanarak liderliğini devam ettirdi. Tofaş – Telekom maçı 40 dakika büyük çekişmeye sahne oldu. Gergin geçen maçta Telekom’un hocası Erdem Can diskalifiye edildi. Bursa ekibinde Doyle, Toure, Berk Uğurlu ve Tyler Ennis 5 faulle oyun dışı kaldı. İlk yarısı 47-47 biten maçı son saniyelerde faul atışlarında hata yapmayan Telekom 94-91 kazandı.

Konyaspor ümide tutundu

Küme düşme bölgesinde yer alan Konyaspor, kendi sahasında Darüşşakaya’yı 83-73 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet aldı. Bu sonuçla Konyaspor, 24. maçında 7. galibiyetini elde etti.  Darüşşafaka ise 12. yenilgisini aldı. Konyaspor’da Roko Badzim 23 sayıyla  maçın yıldızı oldu.

Crawford yeterli olmadı, Bursa deplasmanda güldü

Ligin beşinci sırasındaki Bursaspor, play-off potası için mücadele veren ONVO Büyükçekmeceye konuk oldu. Büyük çekişmeye sahne olan maçta kazanan 87-85’le Frutti Extra Bursaspor oldu. Dusan Alimpijevic’in takımında beş oyuncu çift hanelerde skor üretti. Onuralp Bitim 19 sayıyla takımının en skoreri olurken, Anthony Clemmons 18, Andrew Andrews 13, Zach Auguste 11 ve David Dudzinski 10 sayıyla oynadı. Büyükçekmece’de Jordon Crawford’ın 37 sayılık göz alıcı performansı galibiyete yetmedi.

Olayların adamı Ben Gordon yine uslu durmadı!Olayların adamı Ben Gordon yine uslu durmadı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.