Beşiktaş, Konya’da hayata döndü, Güneş yayıncıya sataştı

Süper Lig'de zor günler geçiren Beşiktaş, Konyaspor karşısında Vincent Aboubakar'ın golleriyle kazandı. Şenol Güneş, maç sonu yaptığı açıklamada yayıncı kuruluşu suçladı. BeIN Sports moderatörü Güntekin Onay yanıt verdi.

Spor 2 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Aboubakar, kaptan olarak çıktığı maçta golünü attı.

Beşiktaş önce Trabzonspor sonra Adana Demirspor karşılaşlarında sahadan yenik ayrıldı. Rakip bu kez evinde güçlü olan Konyaspor’du. Üstelik siyah beyazlılarda başta kaleci Mert Günok ve Gedson Fernandes olmak üzere tam 7 futbolcu sakatlığı nedeniyle Konya’ya getirilmemişti. Teknik direktör Şenol Güneş, Adana Demirspor maçında ilk 11’de bulunmayan Ersin Destanoğlu, Amartey, Rashica ve Zaynutdinov’u sahaya sürmüştü. Konyaspor’da teknik direktör Aleksandar Stanojevic son oynadıkları Ankaragücü karşılaşmasının ilk 11’ine göre değişiklik yapmamıştı.

Kış güneşiKış güneşi

Beşiktaş şut çekmeden ilk yarıyı önde kapadı

Yağmurlu havada oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda birbirini zorlamadı. 2. dakikada Ahmet Oğuz’un kafayla indirdiği topa hamle yapan Oliveira’nın dokunuşunda Ersin Destanoğlu topu iki hamlede kontrol etti. 18’de Moreno’nun uzaktan sert şutunda kaleci Ersin Destanoğlu hata yapmadı. 45+1’de Kartal öne geçti. Rashica’nın sol kanattan ortasında kale önünde Uğurcan Yazğılı’nın uzaklaştırmaya çalıştığı top kendi ağlarına gitti. Böylece siyah beyazlılar rakip kaleye şut çekmeden tamamladıkları ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Konyaspor -Beşiktaş maçında polis taraftara silah çektiKonyaspor -Beşiktaş maçında polis taraftara silah çekti

Maçın kader noktası 54. dakika oldu. Konyaspor’un geliştirdiği atakta yeşil beyazlılar penaltı itirazı yaptı. Bu sırada atağa çıkan Beşiktaşlı Aboubakar’ı Konyasporlu Oğulcan çekerek indirdi. Ardından topa vuran Oğulcan, hakem Arda Kardeşler’den ardı ardına iki sar gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra Aboubakar, 63’te farkı ikiye çıkardı. Ghezzal’ın pasında topla buluşan Aboubakar’ın, iki Konyasporlu futbolcuyu çalımlayıp çektiği şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Kalan dakikalardaiki takım pozisyon üretemedi ve maç Beşiktaş’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyetle puanını 14 yapan siyah beyazlılar 4. sırada bulunuyor. Konyaspır ise 9 puanla 11. durumda.

Beşiktaş- Konyaspor maçındapozisyon kısırlığı vardı.

Şenol Güneş: Yayıncı kuruluşa güvenmiyorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maçtan sonra beIN Sports’a yaptığı açıklamada Pendikspor maçında iptal edilen gollerine vurguyaparak “Kazandığımız için biz mutluyuz, sizi bilmem ama biz mutluyuz. Kurum olarak size (yayıncı kuruluş) güvenmiyorum. Yayıncı kuruluş maçta atılan golü oradan göstermeyip, dün itibarıyla bir başka maçta gösteriyorsa söylenecek bir şey yok. Artık teknolojinin, yapay zekanın nasıl olacağını konuşmak doğru değil” dedi. Yayıncı kuruluşun Beşiktaş aleyhinde davranışlarında bulunduğunu iddia eden Güneş konuşmasına şöyle devam etti: “Camiayı çok güzel işliyorsunuz. Maşallahınız var. Bu kadar üstümüze gelmenizin bir anlamı yok. Afrika maçları var, başka şey var. Bugün maç var, Afrika maçları devre arasında. Tarafsız olmanızı bekliyorum. Yayıncı anlayışını bir taraflı kullanmayın. İnsanların bağlı olduğu kurumlara güvenmek ister. Ben güvenmiyorum.”

Beşiktaş, Galatasaray'ı yenilgiyle tanıştırdıBeşiktaş, Galatasaray’ı yenilgiyle tanıştırdı

Maçı değerlendiren Güneş. “Kazandığımız için mutluyuz, sizi bilmem ama biz mutluyuz. Deplasmanda rakibe göre daha iyi oynadık. Zor bir dönemden geçtiğimiz bir gerçektir. Her şeyi olumsuz olarak vermek doğru değil. Tabii ki eksiklerimiz var. Oyun üstünlüğümüz, skor üstünlüğümüz vardı. 2-0’dan sonra daha önce 11’e 11’ken ağırlığımız vardı, 11’e 10’dan sonra daha çok dinlenmeye yönelik pas yaparken hatalar yapıldı, doğrudur. Maçı kazanmaya yakın taraf bizdik. Kazandığımız için rahatsız değiliz, mutluyuz” diye konuştu.

Şenol Güneş’in sözlerine Güntekin Onay yanıt verdi.

Güntekin Onay: Enteresan

Yayıncı kuruluş beIN Sports’un moderatörü Güntekin onay, Şenol Güneş’in sözlerinden sonra açıklamalarda bulundu. Onay, “Şenol Hoca’nın açıklamalarına şaşırdık. Biraz gergin. Doğal. Takımı 8 puan gerisinde. Trabzon’da 3 gol yedi, Adana’da 4 gol yedi, Brugge’de farktan kurtuldu. Deplasmanlarda istediği gibi oynayamıyordu. 8 puanın getirdiği baskı önemli. ‘Yayıncı kuruluşa güvenmiyorum’ sözleri enteresan” dedi.

Stanojevic: Bitiricilikte sorunumuz vardı

Konyaspor’da teknik direktör Aleksandar Stanojevic, stres seviyesinin yüksek olduğu bir karşılaşma oynadıklarını belirterek “Penaltı pozisyonu ve kırmızı kart pozisyonundan sonra Beşiktaş’a karşı oyun çıkarmak bizim için zor oldu. Rakip ceza sahasına girmekte ve bitiricilikte tehlike oluşturamamakta sorunlarımız vardı. Pozisyonları tekrar oluşturmamız gerekiyordu ama olmadı” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.