Kings’in fenerini Curry rekorla söndürdü! Titanlar eşleşti      

NBA’de dün gece yedinci maç heyecanı yaşandı. Sezonun flaş ekiplerinden Sacramento Kings, sahasında Golden State Warriors’ı ağırladı. Warriors yıldızı Stephen Curry tarihe geçti ve Warriors LeBron James’in Lakers’ına rakip oldu.

Spor 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Stephen Curry'den rekor, Warriors'tan tur.

Basketbolun zirvesi NBA play-off sahnesiyse nirvanası da o sahnede oynanan 7. maçlar. Dün gece Batı Konferansı ilk turunda Sacramento Kings ve Golden State Warriors, yarı finalde Los Angeles Lakers’ın rakibi olmak için sahaya çıktı. İlk çeyrekte iki takım da son derece ritimli ve son derece yüzdeli hücum etti. Çeyrek ev sahibi Sacramento’nun 31-30 üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrekte de benzer tempo ve hücum akışkanlığı devam etti ve devreye 58-56 önde giren Kings oldu.

Çanlar Beşiktaş için çalıyor! Uzatmada yıkıldılarÇanlar Beşiktaş için çalıyor! Uzatmada yıkıldılar

Üçüncü çeyrekte ise 7. maç tutukluğu, yorgunluk ve unutulmaz hikayelerin ilk satırları kendini göstermeye başladı. Warriors’ın ribaund canavarı Kevon Looney, topladığı hücum ribaundlarıyla beraber Sacramento’nun Litvanyalı All-Star uzunu Domantas Sabonis’e zor anlar yaşattı. Warriors, bu ribaund üstünlüğünün ve dış şut isabetlerinin de verdiği avantajla son çeyreğe 91-81 önde gitti.

Son çeyrekte o unutulmaz hikayeyi yazmaya başlayan adam, satırları destana dönüştürdü. 35 yaşındaki Stephen Curry, yalnızca sahadaki en tecrübeli oyuncu değil, aynı zamanda en iyi oyuncu olduğunu da gösteriyordu. Curry, bu çeyrekte Sacramento potasına tam 16 sayı yolladı ve rakibine en ufak bir geri dönüş şansı vermedi. Warriors, sahadan 120-100 galip ayrıldı ve Los Angeles Lakers’ın rakibi oldu.

Tarihteki ilk 50!

Stephen Curry 50 sayısının yanı sıra 8 ribaund ve 6 asist üretti. 37 dakika 41 saniye sahada kalan gard, yalnızca 1 top kaybı yaptı. Curry’nin 50 sayısı, NBA tarihinde bir 7. maçta atılan en fazla sayı olarak tarihe geçti. Warriors’ta Andrew Wiggins 17, Klay Thompson 16, Kevon Looney ise 11 sayı ve 21 ribauntla Curry’ye destek verdiler. Curry’nin rekor gecesinde sezonu biten Sacramento ise taraftarı tarafından alkışlanarak uğurlandı. Kings’te Domantas Sabonis 22 sayı üretirken, De’Aaron Fox 16 sayı attı ancak bu performanslar galibiyete yetmedi. Sezon boyu “Light the Beam” yani “Feneri Yak” mottosuyla ilerleyen Kings, 17 sene sonra döndüğü NBA play-offlarında izleyenlere unutulmaz bir seri yaşattı.

Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa şampiyonu!Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa şampiyonu!

Yarı finalde titanların eşleşmesi

Curry-LeBron rekabeti bundan sekiz sene öncesine yani 2015’e dayanıyor. O sezon finalde eşleşen Golden State ve Cleveland’ın en büyük yıldızları Steph Curry ve LeBron James’ti. İkili 2015’ten sonra 2016, 2017 ve 2018 NBA finallerinde de karşı karşıya geldiler. Bu 4 finalin 3’ünü Curry’nin Warriors’ı 1’ini LeBron’un Cavs’i kazandı. İkili, 2020-21 sezonunda play-in maçında da karşılaştı ve tek maçlık kapışmadan galip çıkan LeBron ve Lakers oldu.

Bu eşsiz rekabetteki yeni play-off perdesi ise salıyı çarşambaya bağlayan gece Warriors’ın evi Chase Center’da açılacak. Konferans yarı finalindeki ilk maç çarşamba sabaha karşı saat 05.00’te oynanacak.

Kevin Durant'tan evlilik gibi sözleşme! Ömür boyu...Kevin Durant’tan evlilik gibi sözleşme! Ömür boyu…

Heat saha avantajını kaptı

Doğu’da ilk konferans yarı finali heyecanı başladı. Cleveland Cavaliers’ı eleyen New York Knicks, normal sezonun en iyi takımı Milwaukee Bucks’ı eleyen Miami Heat’le karşılaştı. Maça yıldızı Julius Randle’dan yoksun çıkan Knicks, ilk yarıda Jalen Brunson önderliğinde üstün taraftı. Devre 55-50 ev sahibi üstünlüğüyle geçildi.

Miami ikinci yarıda savunma sertliğini üst seviyeye çıkardı. Üçüncü çeyrekte yalnızca 20 sayı yediler ve 81-75 öne fırladılar. Miami son çeyrekte de bu üstünlüğü elden bırakmadı. Yıldız oyuncu Jimmy Butler, bitime 5 dakikadan biraz fazla kala bileğini burktu ancak oyuna devam etti. 25 sayı ve 11 ribauntla double double yapan yıldız serinin ilk maçını 108-101’le takımına kazandırdı. Miami’de ayrıca Gabe Vincent 20, Kyle Lowry 18 sayıyla oynadı. New York’ta RJ Barrett 26, Jalen Brunson 25 sayı üretti ancak yeterli olmadı. Seride ikinci maç salıyı çarşambaya bağlayan gece saat 02.30’da oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.